Cuma, Eylül 13, 2024

“Hedefimiz ihracatta düzenli ve sürekli başarı”

Özmen, Teksüt’ün ihraç ettiği ürünleri ve ihracat yaptığı ülkeleri artırma stratejisi kapsamında bugüne kadar 43 ülkeye Teksüt lezzetlerini ulaştırmayı başardığını söyledi


Dünya standartlarında üretim yapan Teksüt, 03-06 Eylül 2024 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı WorldFood İstanbul’a katılıyor. Teksüt, fuarda yeni ihracat anlaşmaları ve iş birlikleri yaparak 43 ülkeye yaptığı ihracatına yeni ülkeler eklemeyi hedefliyor.

Teksüt Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mert Özmen, Teksüt’ün ihraç ettiği ürünleri ve ihracat yaptığı ülkeleri artırma stratejisi kapsamında bugüne kadar 43 ülkeye farklı Teksüt lezzetlerini ulaştırmayı başardığını söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri’nden Çin’e kadar 4 kıtada 43 ülkeye ihracat yaptıklarını belirten Özmen, “Hedefimiz yeni ülkelerde olmak, var olduğumuz coğrafyalarda da yeni Teksüt lezzetleri ile mevcudiyetimizi pekiştirmek. Bu sayede başarılı ve sürdürülebilir bir dış ticaret hacmi yaratmak istiyoruz. Avrupa başta olmak üzere tüm dünyadaki fırsatları değerlendiriyoruz. WorldFood İstanbul Fuarı’nı da bu fırsatları yakalamak için önemli bir etkinlik olarak görüyoruz. Fuarı ziyaret etmesi beklenen farklı ülkelerden satın alma profesyonelleri ile görüşmelerimiz sonucu yeni anlaşmalara imza atmayı ümit ediyoruz” dedi.


“Neque porro quisquam est, qui dolorem”

Teksüt’ün uzun yıllardır ihracat deneyimi olan bir marka olduğunu hatırlatan Özmen, “Son yıllarda ihracatta daha güçlü adımlar atıyoruz. Avrupa ülkelerine giriş yaptık; ürün gönderiyoruz. Teksüt ihracatı, cirosunun yüzde 10’nu oluşturuyor. Hedefimiz bu oranı yüzde 20 seviyelerine çıkarmak. Şu anda 43 ülkede ürünlerimiz tüketiliyor” dedi.

Bu yıl 32. kez düzenlenecek olan Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı WorldFood İstanbul Fuarı’na yerli ve yabancı katılımcıların ve profesyonellerin yanı sıra, on binlerce ziyaretçinin gelmesi bekleniyor. Fuar kapsamında Teksüt geleneksel beyaz ve kaşar peynirlerinin yanı sıra labne, krem ve süzme ile çubuk, misket, mihaliç, örgü gibi yöresel peynirlerini tanıtacak. Standta ayrıca tereyağı, Teksüt Laktozsuz Süt, UHT süt, meyveli süt, yoğurt ve ayran ürünleri de ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM