Cuma, Eylül 20, 2024

İzmir iş dünyası temsilcilerinden ‘Zafer Bayramı’ mesajı

30 Ağustos 1922 tarihinin Türk milletinin tarihinde eşsiz bir öneme sahip olduğunu vurgulayan İzmir iş dünyası temsilcileri, bu büyük harekatın, Türk topraklarının düşman işgalinden kurtulmasını sağladığını belirtti


30 Ağustos Zafer Bayramı sebebiyle İzmir iş dünyası temsilcileri tüm ulusun bayramını kutlarken, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve kurtuluş savaşı şehitlerini de saygı, sevgi ve minnetle andılar. 30 Ağustos 1922 tarihinin Türk milletinin tarihinde eşsiz bir öneme sahip olduğunu vurgulayan İzmir İş Dünyası temsilcileri, bu büyük harekatın, Türk topraklarının düşman işgalinden kurtulmasını sağladığı gibi Demokratik Cumhuriyete giden yolda son engelleri de ortadan kaldırdığını dile getirdiler.


Güneş: Cumhuriyete giden yolda engelleri kaldırdı

Bandırma Vapuru ile Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışı ile başlayan Milli Mücadele’nin, 30 Ağustos günü Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin kazanılmasıyla beraber zafer ile taçlandırıldığını ifade eden Batı Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Semiha Güneş, “30 Ağustos 1922, Türk milletinin tarihinde eşsiz bir öneme sahip. Bu büyük harekât, Türk topraklarının düşman işgalinden kurtulmasını sağladığı gibi Demokratik Cumhuriyete giden yolda son engelleri de ortadan kaldırdı” dedi.


Cengiz: Laik Cumhuriyetin temellerinin atıldığı gün

30 Ağustos 1922’de kazanılan zafer, tarihin en büyük destanlarından biri olduğunu vurgulayan İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İZSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Cengiz, “30 Ağustos’u sadece askeri zafer olarak değerlendirmek doğru değil. Başkomutanlık Meydan Savaşı’nın zaferle sonuçlanmasıyla birlikte aslında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün zihninde geliştirdiği demokratik ve laik cumhuriyetin temelleri de atıldı” diye konuştu.


Küçükkurt: Birlik ve beraberliğin unutulmaz sembolü

Türk milletinin kahramanlığını ve cesaretini bir kez daha tüm dünyaya gösteren 30 Ağustos Zaferi’nin 102. yıldönümünü ulusça, bir bayram olarak kutlamanın gurur ve coşkusunu yaşadıklarını dile getiren Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, “Bütün yokluklara, imkânsızlıklara rağmen ulusumuzun kenetlenerek gösterdiği büyük kahramanlıkların ve şanlı mücadelenin sonucunda elde edilen 30 Ağustos Zaferi, milletimizin sarsılmaz azminin, vatan ve millet sevgisinin, güçlü birlik ve beraberliğinin de unutulmaz sembolüdür” diye belirtti.


Aşkıner: Tarih sahnesine yeniden çıktığımız gün

30 Ağustos Zaferi’nin, Cumhuriyetin ilan edilmesine doğru gidilen yolun en önemli yapı taşlarından biri olduğunu belirten Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Şahika Aşkıner, “30 Ağustos, Birinci Dünya Savaşı’nın ardından ordusu dağıtılmış, ülkesi ve başkenti işgal edilmiş bir ulusun, tarih sahnesine yeniden çıktığı gündür. Ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘geçilmesi imkânsız’ denilen Yunan hatlarını bu zafer ile yararak Anadolu’nun Türk toprağı olduğunu bir kez daha kanıtladı” sözlerine yer verdi.


Işıklı: Türkiye Cumhuriyeti’ni dünyaya müjdeledi

Mustafa Kemal Atatürk’ün özgürlük meşalesini Samsun’da yaktığı Kurtuluş Savaşı’nın 30 Ağustos 1922 günü büyük bir zafer ile nihayete ermesiyle Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu tüm dünyaya müjdelediğini söyleyen Kemalpaşa Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Yeşim Işıklı, “Büyük Taarruz olarak da adlandırılan ve Anadolu topraklarını işgalcilerden temizleyen bu savaşın yıldönümünde Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını anmak, bu ülkenin özgür birer yurttaşı olarak hepimizin görevidir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve bu uğurda canını vermiş tüm insanlarımızı sevgiyle anıyor, hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum” diye belirtti.


Torun: 102. yılda da aynı heyecanı yaşıyoruz

Aziz milletin bağımsızlık yolunda gösterdiği azim ve kararlılığın dünyaya ilan edildiği büyük zaferin 102. yıl dönümünü kutlamanın mutluluk ve heyecanını yaşadıklarını dile getiren Ege Otomotiv Derneği (EGOD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torun, “Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, 26 Ağustos’ta başlayan ve 30 Ağustos 1922’de tarihe tarihimize altın harflerle yazılan bu zafer, halkımızın bağımsızlık uğruna ortaya koyduğu azim ve kararlılığı tüm dünyaya bir kez daha gösterdi” dedi.


Korkmaz: 30 Ağustos kahramanlık destanı

Yurdumuzu düşman işgalinden kurtuluşunu müjdeleyen 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın tarihe damgasını vurduğunu belirten Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ege Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Engin Korkmaz, “Anlamı çok büyük olan bir kahramanlık destanıdır. 26 Ağustos 1922 günü başlayan Başkomutanlık Meydan Savaşı ile Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da yaktığı özgürlük mücadelesi 30 Ağustos günü hedefine ulaştı” diye konuştu.


Ertuğrul: Türk ulusunun ayağa kalktığı gün

Milletimizin kurtuluş ve bağımsızlık mücadelesinin dönüm noktası olan 30 Ağustos Büyük Taarruz Zaferi’nin 102. yıl dönümünde, o zor şartlarda Anadolu’nun hiçbir zaman esarete boyun eğmeyeceğini ifade eden Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul, “9 Eylül 1922’de İzmir’in kurtuluşu ile taçlandırılacak olan bu büyük zafer, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden en önemli adımı temsil ederken, aynı zamanda tüm dünyaya bir ulusun tekrar güçlü bir şekilde ayağa kalktığını göstermesi açısından büyük önem arz ediyor” ifadelerine yer verdi.


Erten: Tek yumruk olmayı başaran bir ulusun zaferi

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde, milletin bağımsız yaşama kararlılığını tüm dünyaya ilan ettiği 30 Ağustos Zaferi’nin 102. yıl dönümünü büyük bir gurur ve heyecanla kutladıklarını dile getiren İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Özden Erten, “Ulusumuzun en kritik mücadelelerinden birisi olan 30 Ağustos Zaferi, tek yumruk olmayı başaran bir ulusun en zor şartlarda bile esaret altına alınamayacağının bir ispatı oldu” diye konuştu.


Diren: Anadolu’da yeni bir sayfa açıldı

Samsun’dan İzmir’in kurtuluşuna uzanan destansı kurtuluş mücadelesinin en kritik zaferi olan 30 Ağustos Büyük Taarruz zaferinin 102. yılı kutlayan Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Diren, “Anadolu’yu düşman işgalinden kurtarmak ve demokratik bir cumhuriyetin temelini atmak için başlatılan Milli Mücadele’nin zaferle taçlandığı bugünün yıldönümünde, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve onun silah arkadaşlarını bir kez daha saygıyla, sevgiyle ve özlemle anıyorum. Ulusumuzun tarihine adını altın harflerle yazdıran 30 Ağustos Büyük Taarruz Zaferi, Anadolu topraklarında yeni bir sayfanın açılmasına vesile oldu” diye belirtti.


Telseren: Aydınlık yarınların göstergesi oldu

Türk ulusunun tarih boyunca bağımsızlık ve özgürlüğünden ödün vermediğini, esareti kabul etmediğini, her zaman özgürlüğü için mücadele verdiğini belirten Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi (BAYOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Telseren, “30 Ağustos 1922 günü kazanılan zafer, bu ulusun bağımsızlık karakterinin çok etkili bir göstergesi olmuştur. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde kazanılan 30 Ağustos zaferi, milletimizin aydınlık yarınlara ulaşacağının göstergesi olmuş, bağımsız ve milli egemenliğe dayalı Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurulmasının yolunu açtı” dedi.


Ünlü: Vatan sevgisi ve özgürlük aşkı yolumuzu aydınlatacak

Milletin bağımsızlık uğruna gösterdiği azim ve kararlılığın tüm dünyaya gösterildiği büyük zaferin 102. yıldönümünü kutlamanın mutluluk ve heyecanını yaşadıklarını belirten Türkiye Kalite Derneği (KalDer) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ünlü, “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, 26 Ağustos’ta başlayan ve 30 Ağustos 1922’de tarihe altın harflerle yazılmış eşsiz bir zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muhaberesi ile vatan topraklarımız kurtarılmış, Türk Milleti bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuştu” ifadelerini kullandı.


Zengin: Bağımsızlıktan ödün vermeyeceğimizi ilan ettiğimiz gün

Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığını vurgulayan İzmir Yeminli Mali Müşavirler Odası (İzmir YMMO) Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Zengin, “Bağımsızlık inancımızı, özgür yaşama kararlılığımızı tüm dünyaya bir kez daha ilan ettiğimiz 30 Ağustos Zaferi’nin, milletimizin ortak değerlerde bütünleşerek, birlik ve beraberlik içerisinde yazdığı bir kahramanlık destanıdır. Aziz milletimiz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk komutasında, bu büyük kahramanlıkla topraklarımızı işgal etmek isteyenlere karşı birlik ve beraberlik ruhu ile verdiği kararlı mücadele sonucunda büyük zaferi kazanmış ve bize bu güzel vatanı emanet etti” ifadelerine yer verdi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM