Cuma, Eylül 20, 2024

Selçuk Belediyesi’nde gündem eğitim

Selçuk Belediyesi eylül ayı meclis toplantısının ki ilk oturumunu gerçekleştirdi. Toplantıda, Selçuklu Çocuklar için Gıda Dayanışması, İlk Cep Harçlığı Projesi, Kırtasiye Kartı projeleri ve spora verilen destek ve kültür sanat kursları ile ilgili konular ele alındı.  Selçuk Belediyesi olarak 2019’dan bu yana eğitime destek olmak adına çalışmaya devam ettiklerini belirten Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; “Biz her şeyi Efes Selçuk’un çocukları için, kendi evlatlarımız için yapıyoruz” dedi.


“Gıda paketi desteği veriyoruz”

Belediyeciliğin aynı zamanda vatandaşların hayatının her aşamasını kapsayan hizmetler olduğuna dikkat çeken Sengel, “Belediyecilik yaşamın kendisi gibidir. Bir çocuktan anne karnına düştüğünden itibaren mesul olduğumuzdan biz hamileler için gıda paketi desteği veriyoruz. Anne karnındaki çocuğun folik asit almasını düşünüyoruz. Yani belediyecilik bir çocuğun anne karnına düşmesinden itibaren, vefatından sonra defnedilmesinden, defnedildikten sonra ailenin eve gitmesinden mesul olmaktır. Böyle bir devinim içerisinde tasarruf tedbiri belediye başkanına değil halktan tasarrufu istemektir ki bunun sonu olmaz” dedi.


“Üniversiteyi kazanan gençlerin ilk cep harçlıklarını veriyoruz”

Eğitimin ve eğitime verilen desteğin siyaset üstü bir konu olduğunun altını çizen Sengel, “4 + 4+ 4 eğitim sisteminden sonra çocuklarımız merkeze geliyorlar. Biz de müracaat eden ailelerin çocuklarının yol ücretlerini annenin ya da babanın hesabına yatırıyoruz. Üniversiteyi kazanan gençlerin ilk cep harçlıklarını veriyoruz. Siyasetten uzak durarak herkes Efes Selçuk’ta yaşayan çocukları düşünsün. Hiçbirimizin zorlu ekonomik koşullara çocukları mahkum etmeye hakkı yok. Okul öncesi eğitiminden kurslarına kadar çocuklarımızı hiçbir şeyden mahkum etmeye hakkımız yok. Eşitlik eğitimle başlar. Eğitimde eşitlik gelecek nesillerde nesillerde insanların eşit yaşayabilmesinin ilk koşuludur” dedi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM