Pazartesi, Eylül 16, 2024

Prof. Dr. Demirtaş: Zincirleme batışlar ve işten çıkarmalar göreceğiz

Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından açıklanan Türkiye’nin 2025-2027 yıllardaki ekonomik yol haritasını kapsayan Orta Vadeli Programı (OVP) ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) uyguladığı para politikası ile hükümetin uyguladığı politikalar hakkında sosyal medya hesabı üzerinden değerlendirmelerde bulundu. 

Demirtaş, yaptığı değerlendirmede Orta Vadeli Plan’da çok facia hatalar var diyerek, “Banka yakipleri artıyor. Zombie şirketler zorda. En kötüsünü henüz görmedik. Sonbahardan kışa geçerken, zincirleme batış ve işten çıkarmalar göreceğiz. Yazın kenara” diyerek uyarıda bulundu. Demirtaş ayrıca, bu konuların ana sebebi olarak nas ekonomi politikası olduğunu işaret etti. 


Merkez Bankası doğru yolda

Demirtaş ayrıca, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) uyguladığı para politikasının da doğru olduğunu ancak hükümetin politikasının yanlış yolda olduğunu vurgulayarak, “ Merkez Bankası’nın para politikası doğru yolda. Hükümetin, mali politikası, eksik yolda. Şeffaflık, eksik yolda, tasarrufu, eksik yolda, yapısal reformlar, eksik yolda. 4 eksik 1 doğru olmaz” diye ekledi. 

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM