Çarşamba, Eylül 18, 2024

ESİAD’dan Hong Kong’a ‘Yatırım Zirvesi’ daveti

Zorlu,  Hong Kong ile ilişkilerin geliştirilmesinin her iki taraf için çeşitli fırsatlar doğuracağını vurguladı

Hong Kong Ticaret Geliştirme Konseyi (HKTDC) Avrupa, Orta Asya ve İsrail yeni Direktörü Chris Lo ile Türkiye Temsilcisi Perran Ersu, Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’ni (ESİAD) ziyaret etti. ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Zorlu ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette, karşılıklı iş birliği ve yatırım olanakları ele alındı. Toplantıda konuşan ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Zorlu, Asya-Pasifik bölgesinin en önemli ticaret merkezlerinden biri olan Hong Kong ile ilişkilerin geliştirilmesinin her iki taraf için çeşitli fırsatlar doğuracağını vurguladı.


Yatırımcılar için önemli bir platform

Hong Kong’lu yatırımcıları, ESİAD’ın 22 Kasım 2024 tarihinde düzenleyeceği ESİAD 3. Yatırım Zirvesi’ne davet eden Zorlu, “Bu zirvede iş insanları ile finans kaynaklarını bir araya getiriyoruz. Bu yıl birleşme ve devralma stratejilerinin, sermaye piyasası imkanlarının yanı sıra varlık yönetimi ve zirvenin uluslararası ayağı olarak otomotiv sektöründeki yatırımları ele alacağız. Zirvemizin, Hong Konglu yatırımcıların İzmir iş dünyası ile buluşması için son derece iyi bir fırsat ve önemli bir platform olacağını düşünüyoruz” dedi. 


“İzmir’in pek çok avantajı var”

İzmir’in yatırım için avantajlı bir kent olduğunu kaydeden Zorlu, “İzmir’de, kamulaştırma ve planlama aşamasında olanlar dahil 17 organize sanayi bölgesi, biri yakında hizmete girecek 4 serbest bölgesi, 98 Ar-Ge Merkezi, 25 Tasarım Merkezi ve 4 Teknoloji Geliştirme Bölgesi bulunuyor. Ayrıca iklimi, coğrafyası, limanlara yakınlığı ve nitelikli işgücü ile de yatırım yapmak isteyenler açısından oldukça cazip koşullar var. Özellikle temiz enerji ve yeşil dönüşüm, teknoloji alanlarında ortak yatırımlar, iş birlikleri yapabiliriz. İzmir’in Hong Kong ile dış ticaretine baktığımızda 48,7 milyon dolar seviyesinde olduğunu görüyoruz. Dış ticaretimizi daha iyi noktalara taşıyabiliriz” diye konuştu.


“Ticaret, finans ve inovasyonda iş birliğine hazırız”

HKTDC Avrupa, Orta Asya ve İsrail yeni Direktörü Chris Lo ise 1966 yılında Hong Kong’un ticaretini desteklemek ve geliştirmek amacıyla kurulan HKTDC’nin 13’ü Çin’de olmak üzere dünya çapında toplam 50 ofisi olduğunu belirtti. Hong Kong’un iki yönlü bir küresel yatırım ve iş merkezi olduğunu dile getiren Lo, “Hong Kong önemli bir ihracat ve ticaret merkezi. Sadece Çin değil, Asya için de bir giriş kapısı. HKTDC olarak, özellikle küçük ve orta ölçekli işletmeler (KOBİ’ler) için iş fırsatları yaratmak için uluslararası fuarlar, konferanslar ve ticari heyet organizasyonları düzenliyoruz. Ticaret, finans, inovasyon ve yeni pazarlara açılma gibi konularda iş birliklerine açığız” ifadelerini kullandı. 

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM