Cuma, Eylül 20, 2024

İZİKAD’dan BASİFED merkezinde devlet destekleri eğitimi

İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD), Batı Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) merkezinde yapılan eğitimde devlet destekleri ve hibe kredileri anlattı. İZİKAD Akademi öncülüğünde, İZGO Yatırım Destek Akademisi Kurucusu İZİKAD Üyesi Gizem İdal’ın ‘Güncel Devlet Destekleri ve Hibe Projeleri’ sunumu başarıyla gerçekleşti.

Yakın zamanda kapılarını açan BASİFED Federasyon Merkezi’nin ilk etkinliği olan İZİKAD eğitiminin açılış konuşmasını BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Semiha Güneş yaptı. BASİFED Federasyon Merkezi’nin BASİFED üyesi STK’ların hizmetinde olduğunun altını çizen Güneş, “Bir kadın başkan olarak merkezimizin ilk etkinliğinin bir kadın derneği tarafından yapılıyor olmasından da ayrıca mutluyum. Diğer derneklerimizin de burada etkinliklerini hayata geçireceğiz” dedi.


Erten: Devlet destekleri bu dönemde daha da önemli

İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Özden Erten ise yaptığı konuşmada BASİFED Federasyon Merkezi’nde ilk etkinliğe imza atıyor olmaktan kendilerinin de mutlu olduğunu söyledi. Devletin birçok alanda teşviklerinin bulunduğunu ancak iş dünyasının bu desteklerden maalesef yeterince bilgi sahibi olmadığını ifade eden Erten, “İZİKAD’ın en genç üyesi Gizem İdal’in uzmanlık alanı olan bu devlet destekleri ve hibe projeleri ile ilgili önemli bir sunum gerçekleştiriyoruz. Hepimizin faydalanacağı bir sunum olacağına inanıyorum. Ekonomik belirsizliklerin hüküm sürdüğü ve yüksek enflasyonun tüm firmaları zorladığı bu dönemde firmaların en temel sorunlarından biri finansmana ulaşmak. Devletin farklı sektörlere, farklı yatırımlara birbirinden çok farklı ve kapsamda destekleri, hibeleri bulunuyor. Bunları bilmek, yatırımlarınızı ona göre yapmak firmaların yatırım sürecine büyük katkı sağlar. Bu anlamda bu eğitimin firma ve girişimcilere büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum” diye konuştu.


Devlet desteklerinin ayrıntıları anlatıldı 

Açılış konuşmalarının ardından İZGO Yatırım Destek Akademisi Kurucusu ve İZİKAD Üyesi Gizem İdal, ‘Teşvik ve hibe programlarına genel bakış, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Destekleri, Ticaret Bakanlığı Teşvikleri, KOSGEB ve TÜBİTAK’ın sunduğu fırsatlar, Yeşil Mutabakata Uyum Projesi Desteği – Responsible Programı, Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı, IPARD – TKDK programları’ hakkında detaylı bilgiler paylaştı. İdal, ayrıca en güncel ve yeni teşvik ve destek programlarını da katılımcılara anlatarak, firmaların bu desteklerden nasıl yararlanabileceklerini vurguladı.

Sunumun ardından gerçekleştirilen soru-cevap bölümünde, yatırımcılar devlet destekleri ve hibe programlarıyla ilgili merak ettikleri konuları İdal’a sorma fırsatı buldu. İdal, katılımcıların sorularına detaylı yanıtlar vererek, firmaların özel ihtiyaçlarına yönelik hangi desteklerin daha uygun olacağına dair bilgiler paylaştı. Özellikle teşviklerin başvuru süreçleri, sağladıkları avantajlar ve sektörel fırsatlar hakkında yapılan açıklamalar, katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü. Bu etkileşimli bölüm sayesinde firmalar, projelerini hayata geçirirken devlet desteklerinden nasıl en verimli şekilde faydalanabilecekleri konusunda önemli bilgiler edindi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM