Cuma, Eylül 20, 2024

Türk tarımının kalbi Salihli’de atıyor

Toprağın bereketi, emeğin şiiri SAGREX’te buluşuyor. Türk tarımının kalbinin atacağı fuara Salihli Çok Amaçlı Fuar Alanı, 20-22 Eylül 2024 tarihlerinde ev sahipliği yapıyor. SAGREX 2024 Fuarı, tarım ve hayvancılık sektöründe yenilikleri takip etmek isteyen herkes için önemli bir buluşma noktası oluyor. Hem katılımcı firmalar hem de ziyaretçiler için yeni iş fırsatları sunan olan fuarda, sektörün nabzı atıyor. Sektörün en son yeniliklerinin sergilendiği organizasyonda, organik tarım, bahçe ekipmanları, zirai ilaç, tohum, fide, fidan, canlı hayvan, tarımsal mekanizasyon ve teknolojileri, traktör ve biçerdöverler, tarımsal kimya ürünleri, seracılık ekipmanları, gübre, hayvancılık, ekolojik tarım, süt sağım sistemleri ve soğutma üniteleri, hayvancılık ekipmanları ve teknolojileri, hayvansal üretim, hayvan sağlığı ve veterinerlik hizmetleri, toprak ölçüm sistemleri, çiftlik ekipmanları, yem ve yem teknolojileri ürün ve hizmetleri görülebiliyor.


Baykal: Fuar, ülke ekonomisine katkı sağlayacak

Düzenledikleri tarım ve hayvancılık fuarlarının sadece ekonomik kalkınmaya değil, aynı zamanda doğaya, emeğe ve kültürel değerlere büyük anlam kattığını vurgulayan EFR Fuarcılık Genel Müdürü Muhammed Baykal, SAGREX 2024’ün emek, alın teri ve doğanın bereketini bir araya getiren bir platform olacağını belirtirken bu fuarın, çiftçilik ve hayvancılığın sürdürülebilir bir gelecek için önemini hatırlatan bir buluşma noktası olacağını söyledi. Baykal, fuarın tarım makineleri, sulama sistemleri, hayvancılık teknolojileri gibi birçok yenilikçi ürün ve teknolojinin tanıtılacağı bir etkinlik olduğunu ve bu teknolojilerin üretimde verimliliği artırarak ülke ekonomisine katkı sağlayacağını ifade etti.


Aksoy: Salihli bir tarım kenti

Salihli’nin Türkiye’deki pek çok sektörün arz ve talebinin buluştuğu stratejik bir platform haline geldiğini belirten Salihli Ticaret Borsası Başkanı Yetiş Aksoy, “Salihli bir tarım kenti. Gerçekten bunlardan onur ve gurur duyuyoruz. Şunu hep akılda tutalım ki, tarım ve hayvancılık önemini asla kaybetmeyecek sektörlerdir. Yaşamak için tüketmek zorundayız, bunu karşılayacak da tarım ve hayvancılık sektörüdür. Nüfus her geçen gün artıyor. Arttıkça da daha çok tüketiyor. Pandemi döneminde kendine yetebilen bir ülke olmanın önemini gördük. Tarım sektörü paydaşlarının yaptığı işin stratejik önemini toplum bir kez daha fark etti. Tarımı ve hayvancılığı asla ihmal edemeyiz. Tarımı daha ileriye taşımak için düzenlediğimiz fuar, hedefine ulaşacak. Bölgemize zenginlikler getirecek” diye konuştu.


Nurlu: Topraktan elini çeken çiftçi sayısı artıyor

Türkiye’nin tekrardan kendi kendine yetebilen bir tarım ülkesi olabilmesi için fuar düzenlediklerine dikkati çeken Salihli Belediye Başkanı Mazlum Nurlu, “Ekilen ve dikilen arazinin Hollanda kadarını Türkiye son 20 yılda kaybetti. Topraktan elini çeken çiftçi sayısı her geçen gün artıyor. Memlekette çiftçi yaş ortalaması 58. Tarımı sadece yaşlıların yaptığı, dört gençten üçünün toprağı, köyü, çiftçiliği bırakmayı düşündüğü bir süreçten geçiyoruz. Bu, çiftçinin yüzünü güldürmek için Türkiye’nin tekrar kendi kendine yeten bir tarım ülkesi olması için, toprakların ekilemez, dikilemez hale gelmemesi için, Türkiye’de kıtlık olmaması, tarımda dışa bağımlı olmaması için taşın altına elimizi değil gövdemizi koyduk. Salihli’de tarım ve hayvancılık fuarı düzenliyoruz. Bir zamanlar dağlarından yağ, ovalarından bal akan bölgemizde üreticiyi hak ettiği yere taşımak için elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz. Fuar katılımcılarımızın hedeflerine ulaşmasını, çiftçimizin emeğinin karşılığını alacağı şekilde ürünlerinin değerlenmesini, fuar paydaşlarının alın terlerinin bereketlenmesini diliyorum” dedi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM