Cumartesi, Eylül 28, 2024

Erdoğan: Karadeniz Bölgesi’nin jeostratejik önemi artacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Karadeniz Rize-Ayder Forumu’na video mesaj gönderdi.  Erdoğan, “Orta Asya ve Hazar Bölgesi’nden batı ile doğuyu, kuzey ile güneyi birbirine bağlayan ulaşım koridorları ve enerji yolları Karadeniz Bölgesi üzerinden geçiyor. Önümüzdeki dönemde bölgenin jeostratejik öneminin daha da artacağı görülüyor” dedi.

Salgın hastalıklar ve bölgedeki krizlerin, lojistik ve ulaştırma altyapısının ekonomik kalkınma açısından önemine değinen Erdoğan, “Karadeniz coğrafyası içerisinde yer alan tüm ülkelerde ticareti geliştirecek, malların ve ulaştırma hizmetlerinin teslimat sürelerini kısaltılacak lojistik ağların geliştirilmesine ihtiyaç duymaktayız. Rize’deki yüksek teknolojili endüstriyel gelişim bölgesi olan İyidere Lojistik Merkezi’nin bu çabalara ciddi katkı yapacağı inancındayız. Karadeniz Bölgesi’nin küresel gemi inşa pazarında kilit bir oyuncu olarak konumlanması da önemli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Orta Asya ve Hazar bölgesinden batı ile doğuyu, kuzey ile güneyi birbirine bağlayan ulaşım koridorları ve enerji yolları Karadeniz Bölgesi üzerinden geçiyor. Karadeniz Bölgesi’ndeki ulaştırma ve lojistik altyapısının güçlendirilmesiyle bu ivme daha da hızlanacak” diye konuştu.


“Yatırımlarımızın meyvelerini toplayacağımız bir döneme giriyoruz”

Erdoğan, “Hükümetimizin son 22 yılda ulaştırma alanına yaptığı yatırımların geniş bir alanda meyvelerini toplayacağımız bir döneme giriyoruz. Bu yeni dönemde Karadeniz Bölgesi’nin hak ettiği yeri alacağından asla şüphe duymuyorum. Kendi alanında seçkin isimlerin katılımıyla düzenlenen Uluslararası Karadeniz Rize-Ayder Forumu’nun bizlere bu mücadelemizde yardımcı olacağı kanaatindeyim” ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM