Cuma, Ekim 18, 2024

İZTON’dan Torbalı’ya 400 milyon TL’lik yatırım

İzmir’in Torbalı ilçesinde 60 bin metrekarelik alanda yeni kurduğu tesislerde faaliyet gösteren İZTON Yapı A.Ş.,  İzmir’in Torbalı ilçesinde 2025 yılında yeni bir fabrika daha kurmak için hazırlıklara başladı.  2023 yılında Torbalı Özbey maden sahasındaki arazilerin üzerine yaklaşık 150 milyon TL harcayarak yeni bir fabrika kuran İZTON, aynı alanda 2025 yılında bir fabrika daha kurma kararı aldı. Geçtiğimiz günlerde Almanya’ya giderek yeni alınacak makinelerle ilgili araştırma ve ön anlaşma yapan İZTON yönetimi, toplamda 400 milyon TL tutarındaki yatırım için hazırlığa başladı. 

İZTON YAPI A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Atıf Çakır, CEO Hüseyin Çakır ve Genel Müdür Cengiz Kuçhan, Torbalı’ya yapılacak yatırım kararı hakkında açıklamalarda bulundu.  Kuçhan, fabrikaya Almanya’dan getirtilecek olan makineyle ilgili detayları verdi. Bu makineyle üretilen ürünlerin aynı zamanda ihraç edileceğini belirten Kuçhan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:  “İZTON YAPI A.Ş’yi İzmir ve Ege Bölgesi’nden sonra Türkiye’nin bir markası haline getirecek yatırım için tüm görüşmeler ve anlaşmalar sonuçlandı. Çok yakında 10 bin metrekarelik alanda 2 bin 500 metrekare kapalı yeni bir fabrika inşaatına başlıyoruz. Bu fabrikamıza Almanya’nın en iyi firması HES Teknoloji’nin en son ürettiği, tamamen elektronik üretim makinesini kuracağız. Kuracağımız bu son teknoloji üretim tesisinde taşın gelebileceği en yüksek verimliliğe ulaşacağız. Biz kısaca buna ‘Taş Devrimi’ adını verdik. Bu makinede üreteceğimiz ürünleri, ihracata da konu edeceğiz. Pazarımız, tüm Türkiye ve çevre ülkeler olacak.”

 Çakır ise “Yönetim Kurulu Başkanı Atıf Çakır, dedemizin yıllar önce başlattığı parke taş işini, torunları olarak en üstün teknoloji ile taçlandırmış olmamız beni çok mutlu ediyor. Bu makine ile bir marka daha yaratıyoruz; İZSTONE. Bu konu ile ilgili ARGE çalışmalarımız da başladı. Bununla birlikte yakında yeni ürünlerin tanıtımını da yapacağız” diye konuştu. 

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM