Cuma, Ekim 18, 2024

İzmir’de hareketli hafta başlıyor

İzmir, 7-11 Ekim haftasında birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak. Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), 7 Ekim Pazartesi günü ‘EBSO Bölgesel Üye Buluşmaları’ düzenleyecek. Buluşmaların birincisi EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar’ın katılımı ve Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi ev sahipliğinde, Kemalpaşa’da faaliyet gösteren sanayiciler ile gerçekleştirilecek. 

İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası ise aynı gün içinde, ‘Muhasebe Şenliği’ etkinliğini düzenleyecek. Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenecek etkinlikte, muhasebe dünyasında dijitalleşme, iş hayatında stres yönetimi ve geleceğin muhasebesi gibi konular ele alınacak. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Ticaret Odası iş birliğiyle düzenlenen ‘İzmir Spor Zirvesi’ 8 Ekim Salı günü Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Zirvede toplam yedi oturum düzenlenecek ve her oturumda sporun farklı alanlarında başarılı isimler deneyimlerini paylaşacak. 


Dış Ticaret Beklenti Anketi yayımlanacak

Veri takviminde ise 7-11 Ekim haftasında pek çok istatistik yayımlanacak. Ticaret Bakanlığı, 7 Ekim Pazartesi günü 2024 yılının dördüncü çeyreğine ilişkin Dış Ticaret Beklenti Anketi’ni yayımlayacak. Aynı gün içinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) eylül ayına ilişkin Sanayi Kapasite Raporlarını paylaşacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı da eylül ayına ait Hazine Nakit Gerçekleşmelerini açıklayacak. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ise Gösterge Niteliğindeki Merkez Bankası Kurları ve Merkez Bankası Bünyesindeki Bankalararası Para Piyasası İstatistiklerini yayımlayacak.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 8 Ekim Salı günü eylül ayına ilişkin Finansal Yatırım Araçlarının Reel Getiri Oranlarını paylaşacak. 9 Ekim Çarşamba günü ise TÜİK, ağustos ayına ait Dış Ticaret Endekslerini açıklayacak. 10 Ekim Perşembe günü TÜİK ağustos ayına ilişkin Sanayi Üretim Endeksi, İşgücü İstatistikleri ve İnşaat Maliyet Endeksi verilerini yayımlayacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı ise aynı gün içinde eylül ayına ait Vergi Kimlik Numarası ve Mükellef Sayıları İstatistiklerini açıklayacak. TCMB de Haftalık Para ve Banka İstatistikleri ile Menkul Kıymet İstatistiklerini paylaşacak. TÜİK, 11 Ekim Cuma günü Ticaret Satış Hacim Endeksi, Ciro Endeksleri ve Kurumsal Sektör Hesaplarını yayımlayacak. TCMB ise Ödemeler Dengesi İstatistiklerini açıklayacak.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM