Cuma, Ekim 18, 2024

Yöresel lezzetler Antalya’da buluşuyor

Anadolu’nun binlerce yıllık medeniyetini ve kültürünü tanıtan YÖREX, 9 Ekim’de 13. kez kapılarını ziyaretçilere açıyor

Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) desteğiyle bu yıl 13’üncüsü düzenlenecek Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX), 9 Ekim’de kapılarını açacak. Anadolu’dan gelecek yüzlerce yöresel ürün ANFAŞ Fuar Merkezi’nde 5 gün boyunca ziyaretçiyle buluşacak. ANFAŞ Fuar Merkezi’nde 10 bin metrekare alanda düzenlenen YÖREX’e davette bulunan ATB Başkanı Ali Çandır, fuara girişin ücretsiz olduğunu vurguladı. Çandır, YÖREX’in sabah saat 10.00 ile akşam saat 20.30 saatleri arasında ziyarete açık olduğunu bildirdi.

13. YÖREX’te oda ve borsalar, kalkınma ajansları, valilikler, belediyeler, kooperatifler, üretici birlikleri ve firmalardan oluşan 400’ün üzerinde katılımcının yer alacağını kaydeden Çandır, “Türkiye’mizin güneyinden kuzeyine, doğusundan batısına bütün yöresel ürünleri Antalya’da buluşacak” dedi. Çandır, Mersin’in cezeryesinden, Erzurum göğermiş peynirine, Denizli buldan bezinden Gaziantep fıstığına, Balıkesir’in höşmerim tatlısından Afyonkarahisar’ın sucuğuna, Şanlıurfa biberinden Tokat basmasına bölgesine has yüzlerce ürünün YÖREX’te ziyaretçiyle buluşacağını kaydetti.


YÖREX’te ikili görüşmeler ticarete can suyu olacak

Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da YÖREX’te TOBB’un desteğiyle yerel ürünlerin ulusal ve uluslararası market zincirleri ve -e ticaret siteleriyle iş bağlantısının sağlanacağı ikili görüşmeler gerçekleştirileceğini söyleyen Çandır, bu yıl da ikili görüşmelerden çok sayıda ticari anlaşma beklediklerini kaydetti. Çandır, “YÖREX’te yapılacak ikili görüşmelerde gerçekleştirilen anlaşmalar yöresel ürün ticaretimizi canlandırmaya devam edecek” dedi.


 “Çocuklar YÖREX’i görmeli”

Geçen 12 yılda 2 milyonun üzerinde ziyaretçi ağırlayan YÖREX’in kadim Anadolu kültürünün geleceğe aktarılmasında da büyük katkı sağladığını belirten Çandır, özellikle çocukların YÖREX’i görmesi gerektiğini kaydetti. Çandır, “Atalarımızdan bizlere emanet, bizlerden ise çocuklarımıza miras kalacak yöresel ürünlerimizi görmek, dokunmak, tatmak ve hissetmek için herkesi YÖREX’e davet ediyorum. Özellikle çocuklarımızın YÖREX’i görmesini diliyorum. Çünkü YÖREX’i gören çocuk geçmişle bağ kuruyor” diye konuştu.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM