Cuma, Ekim 18, 2024

Mücevher fuarına 134 ülkeden alıcı geldi

Dünyanın en büyük beş mücevher fuarından birisi olan IJS Istanbul Jewelry Show sona erdi. Informa Markets tarafından Elmas Kule sponsorluğunda düzenlenen ve Buyers’ Lounge sponsorluğunu HRD Antwerp’in üstlendiği 56. IJS Istanbul Jewelry Show’a, dört gün boyunca 134 ülkeden 20 bin 831 alıcı geldi. Türkiye ile birlikte 14 farklı ülkeden toplam bin marka ve firmanın en yeni koleksiyonlarını vitrine çıkardığı fuar, sektörel ticarete büyük katkı sağladı. Yurt dışı alıcıların oranı yüzde 34’ü bulan IJS Istanbul Jewelry Show’un ekim fuarına en çok ziyaret İran, Mısır, Cezayir, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Rusya, Hindistan, Azerbaycan, Özbekistan, Tunus, Irak, Amerika Birleşik Devletleri, Romanya, Libya, Kazakistan, Filistin, Almanya, İtalya, Fas ve Bulgaristan’dan gerçekleşti. Mücevher dünyasına yılda iki kez İstanbul’da ev sahipliği yapan fuarın 2025 buluşması, 16-19 Nisan 2025 tarihlerinde düzenlenecek.

1986 yılından bugüne her yeni fuarda, katılımcı firmalara ve sektör profesyonellerine eşsiz ticaret fırsatları sunduklarını söyleyen IJS Kurucu Ortağı Şermin Cengiz, “Eksiksiz ve sorunsuz bir fuar daha gerçekleştirdik. Çevre ülkelerde yaşanan politik sorunlara ve küresel ölçekli ekonomik yavaşlamaya rağmen, katılımcı firmalarımız ve dünyanın dört bir tarafından gelen sektör profesyonelleri için önemli bir ticaret ve iş birliği platformu yarattığımıza inanıyorum” dedi.


Katılımcı markalar özel koleksiyonlarını sergiledi

Mücevher dükkanlarının vitrinlerini süsleyecek 2025 tasarımları, ilk kez IJS Istanbul Jewelry Show’un Ekim fuarında sektörün beğenisine sunuldu. Katılımcı markaların birçoğu, fuara özel hazırladıkları koleksiyonlarını stantlarında sergilerken, en yeni ve göz alıcı tasarımlarını IJS ziyaretçileriyle buluşturdu. Sergilenen zengin ürün çeşitliliği ile dikkat çeken fuarda altın takılardan pırlantalara binlerce ürün yer aldı. Fuarda Mücevher Makina, Ekipman ve Teknolojilerinin yer aldığı IJS Tech bölümünde ise kuyumculuğa dair tüm makine, alet, ekipman, kalıp, kasa ve güvenlik gereçleri, yazılım, montür takı parçaları, vitrin aksesuarları ve paketleme ürünleri bir arada sergilendi.


WGSN, IJS için trend raporunu fuarda sundu

Sergilenen ürünler kadar, fuar boyunca düzenlenen özel etkinlikler de ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü IJS Istanbul Jewelry Show’un Ekim fuarı boyunca, mücevhercilere ilham olacak etkinlikler de düzenlendi. Dünyanın bir numaralı trend belirleyici firması WGSN, IJS için özel olarak hazırladığı ve mücevher üreticilerinin 2025 koleksiyonlarına ilham olacak trend raporunu fuarda sundu. Yine IJS Istanbul Jewelry Show ile Mücevher İhracatçıları Birliği tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen ve kuyumculuk alanında sanata ve sanatçılara değerli katkılar sunan ‘Art for Jewellery: Inspiration Hub’ ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Fuarın Designer Club özel bölümünde ise mücevherin ustaları, en yeni koleksiyonlarıyla maharetlerini sergiledi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM