Cuma, Ekim 18, 2024

Karabağlar’da çevre kirliliğine karşı iş birliği

Karabağlar Belediyesi, örnek olacak yeni bir planlamaya başlıyor. Belediye ekipleri tarafından hazırlanan planlamayla birlikte ilçede yaşanan çevre kirliliği engellenecek. Çöp konteynerleri etrafına ve boş arazilere bırakılan mobilya, bahçe ve budama atıkları, vatandaşların belediyeye bulunacağı bildirimle ekipler tarafından toplanacak. 

Gün gün ilçenin her bir mahallesine ulaşacak ekipler vatandaşların talepleri üzerine ücretsiz bir şekilde ömrünü tamamlamış mobilyaları, bahçe ve budama atıklarını toplayacak. Talep oluşturmak ya da bilgi almak için mobilya kapsamındaki atıklar için 0232 414 77 43 numarasını arayabilirken, bahçe ve budama atıkları için 0232 414 79 11 / 14 numarasını arayabilecekler. Buna ek olarak belediyenin WhatsApp ihbar hattı olan 0538 226 38 84 numaralı WhatsApp Hızlı İletişim Hattına mesaj atabilen vatandaşlar hem toplama için talep oluşturabilecek hem de çevrelerinde gördükleri ihbarları yine aynı hatta bildirebilecek.


Kınay: Sorunlar birlikte hareket edersek çözüme kavuşabilir

İlçede çevre kirliliği yaşanmamasına yönelik alınacak önlemler hakkında konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, süreci vatandaşlarla iş birliği içinde yürütmenin önemine dikkat çekerek, “Karabağlar hepimizin evi. Bizlerin vatandaşlarımızla ortaklaşa bir şekilde yaşanan çevre sorunlarıyla mücadele etmesi gerekiyor. Bu kapsamda vatandaşlarımızın çevre konusunda özenle hareket etmesini ve yapılan ihlalleri bize bildirmesini bekliyoruz. Yaşanan çevre sorunları hepimizin sorunu ve bu sorunlar yalnızca birlikte hareket edersek çözüme kavuşabilir” dedi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM