Cuma, Ekim 18, 2024

Dünya turizminin kalbi İzmir’de atıyor

SKAL International Dünya Başkanı Annette Cardenas, kongrenin İzmir’i dünyaya tanıtmak için önemli bir fırsat olduğunu söyledi

Dünya turizm profesyonellerinin 90 ülkede üyesi bulunan Uluslararası SKAL Kulübü’nün (SKAL International) 83. Dünya Kongresi İzmir’de gerçekleşti. Kongreye dünyanın çeşitli ülkelerinden birçok turizmci katılım gösterdi. Uluslararası SKAL Kulübü 83. Dünya Kongresi 16 Ekim 2024 günü Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi bahçesinde düzenlenen ‘Bir araya gelme partisi’ ile başladı. Kongre açılış töreni ise Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde dün gerçekleştirildi. Resmi açılış öncesinde SKAL International Dünya Başkanı Annette Cardenas, geçmiş dönem başkanı Hülya Aslantaş ve SKAL İzmir Kulübü Başkanı Güner Güney basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıda kongrenin İzmir açısından önemine değinen Başkan Cardenas, kongre sayesinde İzmir’in turistik yerlerinin ve doğal güzelliklerinin tüm dünyaya tanıtılacağını ve bu sayede şehre gelen turist sayısında yüzde 30 artış olabileceğini belirtti.

Cardenas, “Burada sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyum. Kongremizi İzmir’e getirmiş olmaktan çok gururluyum” ifadelerini kullandı. Cardenas, kongrenin İzmir’i dünyaya tanıtmak için önemli bir fırsat olduğunu ve bu kongre sayesinde İzmir’de turist sayısında artış olacağını belirtirken, SKAL International’ın 90. yılında yapılan uluslararası kongrenin hem İzmir hem Türkiye için çok önemli bir etkinlik olduğunu söyledi.  


“Kongreye 35 ülkeden katılım sağlandı”

Sürdürülebilirliğin önemini vurgulayan Cardenas, SKAL olarak 2002’den beri dünyada sürdürülebilir turizmi hayata taşıdıklarını aktardı. Cardenas, “Yaptığımız her şeyi sürdürülebilir turizme uygun yapmaya çalışıyoruz. Ayrıca 2002’den beri 56 tane farklı kategoride sürdürülebilir turizm adına ödüller veriyoruz” dedi.  Kongreye 35 ülkeden gelen yabancıların sadece turist olmadığını söyleyen Cardenas, onların aynı zamanda birer turizm profesyoneli olduğunu belirtti. Cardenas, “Bu anlamda programlarına İzmir’i de ekleyecekler. Türkiye’de en çok İstanbul tanınıyor, bu kongre sayesinde ise dikkatler İzmir’e çevrilmiş olacak ve turist sayısında yüzde 30 artış gözlenecek. Kişisel pazarlama en etkili reklamdır ve insanların tecrübelerini başka insanlarla aktarması da bunu en çok etkileyen faktör. Bizlerde Panama’da Türkiye’yi anlatıyoruz. Özellikle Türk dizileri Türkiye’ye olan ilgiyi arttırıyor. Havayollarının uçuş sayılarını arttırmasıyla ulaşımın kolaylaşması da çok önemli bir etken” diye konuştu. Türkiye’ye olan hayranlığını ifade eden Cardenas, “Türkiye’yi çok seven bir insanım. Ayrıca Atatürk’ün çok büyük sevdalısıyım. Atatürk hakkında çok kitap okudum. Ayrıca İzmir çok güzel bir şehir. Dünya kongresi olarak daha güzel bir yer düşünemezdim” dedi. 


“Kongre, kentin ve ülkenin tanıtımı için büyük şans”

Ev sahipliği yaptıkları SKAL Dünya Kongresi’nin İzmir’de düzenlenmesinin kentin ve ülkenin tanıtımı için büyük şans olduğunu vurgulayan Güney, çeşitli ülkelerden gelen turizm profesyonellerini ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Güney, “İzmir’i tanıttığımız ve dünya SKAL arkadaşlarımızı ağırladığımız için çok mutluyuz. Yapılan araştırmalarda; SKAL Kongresi’nin yapıldığı şehirlerde yüzde 30’a varan artışlar yaşanabiliyor. Çünkü biz turizm noktasında önemli insanları bir araya getiriyoruz” dedi.


“İzmir dünyanın henüz tanımadığı çok iyi saklanan bir hazine”

İzmir’de yapılan kongrenin Türkiye’de yapılacak üçüncü kongre olduğunu söyleyen Aslantaş, “İzmir dünyanın henüz tanımadığı çok iyi saklanan bir hazine. Bu kongrenin kentin tanıtımına çok büyük etkisi olacak. Bunu İstanbul kongresinde yaşadık, tanınırlık, tecrübelerin paylaşımının faydasını gördük” ifadelerini aktardı.


Katılımcılara bölgenin tarihi ve lezzetleri tanıtılacak

Ayrıca törende, ‘Sürdürülebilir Turizm ve Yılın Kulübü Ödülleri’ sahiplerini buldu. Aynı gün SKAL üyesi turizmciler Urla’da özel bir tura katıldı ve İzmir’in kültürel ve doğal güzellikleri tanıtıldı. Kongrenin ana etkinlikleri ise bugün Swissotel Smyrna Salonu’nda başlayacak ve katılımcılar İzmir’in tarihi mekanlarını ziyaret edecek. 19 Ekim’de ‘Küresel Pazar Yeri ve Ticaret Fuarı’ düzenlenecek, panel ve oturumlar yapılacak. 20 Ekim’de ise SKAL üyeleri için Çeşme ve Alaçatı turları organize edilecek, akşamında Agora Ören Yeri’nde gün batımı kokteyli ve Başkanlık Yemeği gerçekleştirilecek. Bu etkinlikler, katılımcılara bölgenin tarihi ve lezzetlerini tanıtacak.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM