Salı, Ekim 22, 2024

Afetten etkilenen gençlere kariyer desteği 

Gençlerin nitelikli istihdamını artırmak amacıyla başlatılan,  İstihdam Garantili Nitelikli Genç Yazılımcı Yetiştirme Destek Programı (GENÇİS)  ‘Genç İstihdamı Projesi’ ile yazılım sektöründe 35 yaşından gün almamış 178 genç, yeni kariyer fırsatları ile buluşacak.

6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerden zarar gören gençlere yönelik olarak geliştirilen projenin toplam bütçesi; 11 milyon 132 bin 874,32 TL olurken destek tutarı ise kişi başı 62 bin 544, 24 TL olarak belirlendi.  


Başvuru koşulları 

Proje kapsamında, TR51 Bölgesinde (Ankara) ve 2023 yılında deprem nedeniyle olağanüstü hâl ilan edilen illerde (Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa ve Elazığ) ikamet edenler, 35 yaşından gün almamış olanlar, üniversitelerin sayısal veya eşit ağırlık puan türü ile öğrenci kabul eden dört yıllık (lisans) veya üstü bölümlerden ya da 2 yıllık bilişim alanıyla ilgili bölümlerden mezun olanlar başvuruda bulunabilecek. 

Eğitimlerin sekron ve çevrim içi ortamda gerçekleşeceği projeden yararlanmak isteyenler; eğtimlerin yüzde 90’ına katılım sağlaması koşulunda destek programında yararlanma hakkında sahip olacak. 

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM