Çarşamba, Kasım 27, 2024

İnci Akü’den sürücülere akü kış bakımı uyarısı

Kış mevsiminin zorlu koşullarına sürücüler araçlarını hazırlamaya başladı. Kış lastiği ve antifriz kontrolü kadar listede en önemli maddelerden biri de akü bakımı. Dünyanın enerji uzmanı İnci Akü, kış aylarında akü performansının önemli ölçüde etkilendiği konusunda araç sahiplerini uyarıyor. Kasım-şubat döneminde Akümgelsin Hizmetimize ulaşan sürücülerin akü servis taleplerinde yüzde 170’e varan artış yaşanıyor. Bu konudaki ihtiyaçları karşılamak için İnci Akü, sürücülere özel hazırladığı ‘10 Adımlı Akü Bakım Programı’ ile kış yolculuklarının konforlu ve güvenli geçmesine destek oluyor. Şirket ayrıca, İnci Akü’nün her segmente hitap eden yeni nesil aküleriyle tüm araç sınıflarına hizmet veren Akümgelsin uygulamasıyla kesintisiz mobilite sunuyor.


10 adımlı akü bakım programı

İnci Akü, sürücülere özel hazırladığı ’10 Adımlı Akü Bakım Programı’ ile kış sezonuna hazırlık için yol gösteriyor. İlk olarak akünün yüzeyinin ve kutup başlarının temiz tutulması gerekiyor. Özellikle ağır vasıta araçların dış yüzeylerdeki kirlenme, fazla toz maruziyetine neden olabilir. Kutup başlarına gres yağı yerine vazelin uygulayarak uzun ömürlü kullanım sağlayabilir. 2. adımda açık sistem akülerde düzenli yoğunluk kontrolü yapılmalı. Her bir şarjlı hücrenin yoğunluğunun bin 240- bin 280 gram/santimetreküp olması gerekiyor. 3. adımda açık sistem akülerde saf su seviyesini düzenli kontrol edilmeli. Eğer gerekiyorsa sadece saf su ekleyerek seviyeyi plakanın üst seviyesine getirilmeli. 4. adımda tüm akülerde yüzey voltajı ölçülmeli. Voltaj 12,4V’un altındaysa akünün redresör ile şarj edilmesi gerekiyor. 5. adımda voltajı düşük olan akülerin yetkili serviste şarj ettirilmesi gerkiyor. Bu işlem, sülfatlaşmayı önler ve akünüzü kış şartlarına hazırlar.

6. sırada özellikle ağır vasıta ve uzun süre kullanılmayan araçlarda, akü şalterlerini kapalı tutulmalı, eğer mümkünse akü kutup başlarını sökülmeli. 7. sırada aracın şarj sistemi kontrol ettirilmeli. Düşük veya yüksek şarj voltajı akünün ömrünü kısaltabilir. 8. sırada motor çalışmıyorken araçtaki sabit elektrik tüketimi kontrol ettirilmeli. Yüksek tüketim, akünün deşarj olmasına neden olabilir. 9. sırada araç düzenli kullanılmıyorsa belirli aralıklarla 15-20 dakika rölantide çalıştırılmalı veya kısa bir sürüş yapılmalı. Bu, akünün şarj seviyesini korur. Son olarak araçlarda uygun akü kullanılmalı. Yanlış akü seçimi, erken arızalara, performans kayıplarına ve akünüzün garanti kapsamının dışına çıkmasına yol açabilir.


Her araca göre en uygun akü eşleştiriliyor

Kış aylarında marş basmama problemi, en sık karşılaşılan sorunların başında geliyor. İnci Akü alan herkese 6 ay boyunca ücretsiz yol yardım hizmeti sunuyor. Bu hizmet, özellikle zorlu kış şartlarında beklenmedik akü arızalarına karşı sürücülere ekstra güvence sağlıyor. 40 yıllık sektör deneyimini Japon ortağı GS Yuasa’nın asırlık tecrübesiyle buluşturan İnci Akü, EN 50342 Avrupa standardına uygun olarak tasarladığı ürünleriyle 2,5 kat daha uzun çevrim ömrü sunuyor. AGM ve EFB teknolojili aküler, start-stop sistemli araçların artan enerji ihtiyacını optimum düzeyde karşılarken, uzun park sürelerinde bile performans kaybı yaşatmıyor. Ayrıca, ‘Akünü Bul’ uygulaması ile her aracın markası, üretim yılı, modeli ve motor hacmine göre en uygun İnci Akü ürünü eşleştiriliyor ve yanlış ürün kullanımından kaynaklanan sorunların önüne geçiliyor. Bu teknolojik üstünlükler, sürücülere güvenli ve konforlu bir sürüş deneyimi sunuyor.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM