Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD), 2025 yılında yapılacak genel kurul ile yeni başkanını seçecek. Köklü bir kurum olan EGİAD aynı zamanda 35. yılını kutlamaya hazırlanıyor. Genel kurul sonrası başlayacak 18. dönemin başkanlık görevini Kaan Özhelvacı üstlenecek görünüyor. Adaylık açıklamasını yapan Özhelvacı, “Ne mutlu bana ki doğum tarihi olarak küçük olsam da dernek yaşı olarak büyüklerden, üstlenilen görevler açısından kıdemlilerden biriyim. EGİAD’da 12 yıldır aktif çalışıyorum. Geriye dönüp baktığımda, bu altı dönemin her birinin iş insanı yolculuğumda oynadıkları rolü görebiliyor ve hem bunu mümkün kılan başkanlarıma hem de derneğimizin kendisine minnet duyuyorum” dedi.
12 sene önce başlayan EGİAD yolculuğunda ilk olarak sosyal ilişkiler ve iş geliştirme komisyonlarında aktif görevler yapan Özhelvacı, 8 yıl önce Aydın Buğra İlter Başkan döneminde, ilk defa yönetim kurulunda yer aldı, dönemin projelerinden ‘Sanayi 4.0’ ile ilk defa EGİAD projesinin sorumlularından biri oldu. Başkan Mustafa Aslan döneminde ‘marka’ konusunda yoğun çalıştı ve saymanlık görevini üstlendi. Başkan Alp Avni Yelkenbiçer’in iki döneminde sanayi ve sürdürülebilirlik konularından sorumlu EGİAD Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini yürüttü. Dönemin uzun soluklu projelerinden olan hem dijitalleşme hem de sürdürülebilirlikte aktif rol oynadı. Derneğin yeni iletişim kanalı olan ‘EGİAD Podcast’in kurulumuna yönetim kurulu adına liderlik etti.
“EGİAD, bir liderlik okulu”
Üyeliğinin ilk gününden itibaren sürekli çalıştığını dile getiren Özhelvacı, “Katıldığım her projede biraz daha öğrendim ve derneğimize değer katmaya başladım. Bu yolculuğu mümkün kılan birlikte çalıştığım ve benden deneyimli olan EGİAD’lı dostlarım, komisyon başkanlarım, yönetim kurulu üyelerim ve başkanlarım oldu. Benim önümü açtılar, desteklediler, öğrettiler. EGİAD yolculuğum öğrencilikten hemen sonra başladı. İş hayatında da yeniydim. Sanayici olarak aile şirketimiz de gelişim sürecindeydi. Aile işimizin büyüme, gelişme sürecinde ‘Benim de payım var’ diyebilmemi sağlayan her şeyde EGİAD’ın etkisi var. Sadece davranış, iletişim modelleri olarak değil, kimlerle ve hangi ortamlarda tanıştığımın kritik katkısı oldu. Sivil toplumda çalışarak öğrendiğim her bilgi ve kazandığım yetkinliği işime yansıtmaya çaba harcadım. Kendi içimizde kullandığımız EGİAD bir liderlik okulu tanımlamasını her aşamada hissettim. Beni ben yapan en önemli etkenlerden olan, hayatıma gerçek anlamda dokunmuş ve dokunmaya devam eden EGİAD’a vefa borcum var. Tüm gayretimle, daha çok EGİAD üyesinin fırsatlardan yararlanabilmesi ve daha fazla genç iş insanımızın EGİAD ile tanışabilmesi için çalışmayı sürdüreceğim” diye konuştu.
Bu hislerle, kendi takımı kuran, arkadaşlarıyla birlikte EGİAD’ın 18. dönem yönetimine talip olan Özhelvacı, Yelkenbiçer’in desteğini de aldı. Takım arkadaşlarının da yönetimde rol almak için büyük heyecan duyduğunu da ifade eden Özhelvacı, takımın güç birliğiyle yola çıktıklarını, üyelerin desteği ile bu göreve layık olmak için azami gayreti sarf edeceklerine söz verdiklerini açıkladı.
“Dijital dönüşüm ve sürdürülebilirlik alanlarda çalıştık”
EGİAD’ın 18. dönemine yönelik hedefleri hakkında da bilgi veren Özhelvacı şunları söyledi; “Ülkemiz ekonomik ve sosyal olarak çok zor bir dönemden geçiyor. EGİAD olarak farklı bir yaklaşım sergilememiz, daha fazla sorumluluk almamız gerek. Bölgemizde yalnız bizim yapabildiğimiz görevler olduğu gibi, en iyi bizim yapabildiğimiz işler var. Bize özgü bu güçleri daha isabetli ve etki yaratacak şekilde kullanmalıyız ki toplumumuz için umut yaratabilelim ve yarınla ilgili kötümserliği yıkabilecek adımlar atalım. Başta ekonomik sıkıntılar geliyor. EGİAD olarak işletmelerimizin orta vadede başarısını sağlayacak stratejik alanlarda yoğun çalıştık. Dijital dönüşüm, global oyuncu olabilme, yeşil dönüşüm ve sürdürülebilirlik gibi alanlarda en çok biz çalıştık. Start-up girişimciliğini EGİAD Melekleri’yle hep gündemde tuttuk. Doğrudan yatırım yaptık, ekosistemin gelişmesi ve daha fazla kaynağa ulaşması için çalışmalar yürüttük. Şimdi bu çabalarımızı daha da doğrudan etki edecek ve ivedilikle sahaya yansıyacak şekilde arttırmamız gerekiyor.”