Cumartesi, Ağustos 2, 2025

Gıda enflasyonu mart ayında %3,25 oldu

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) 2025 yılının mart ayına ilişkin Gıda Fiyat Endeksi (TEGE) verilerini açıkladı. Buna göre, 1-31 Mart 2025 döneminde aylık gıda enflasyon oranı yüzde 3,25 olarak hesaplandı. Mart ayında taze meyve ve sebze kategorisinde fiyatı en çok düşen ürünler kıvırcık, beyaz lahana ve ıspanak olurken limon, karnabahar ve patates fiyatlarında yüksek artışlar gözlendi. 

Taze meyve ve sebze kategorisi dışındaki ürünlerde ise en fazla fiyat artışı kağıtlı şeker, kakaolu toz içecekler ile bitki ve meyve çayında gerçekleşirken pasta, hazır çorbalar ve kuru kayısıda da fiyat düşüşleri tespit edildi. 1-31 Mart 2025 dönemi için 2 Nisan 2025 tarihi itibarıyla TÜRK-İŞ tarafından hesaplanan mutfak enflasyonu yüzde 1,25, İTO Ücretliler Geçinme Endeksi (ÜGE) yüzde 3,85, İTO İstanbul Tüketici Fiyat Endeksi (İTÜFE) yüzde 4,22 oldu. Mart 2025 itibarıyla yıllık gıda enflasyonu TEGE ile yüzde 29,5, TÜRK-İŞ mutfak enflasyonu ile yüzde 40,6, İTO ÜGE ile yüzde 42,1, İTO İTÜFE ile yüzde 42,4 olarak hesaplandı.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM

Tarihte Bugün

Resmi Gazete’de Bugün

Karayollarında Durum

TİCARET’te bugün