İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ); kişiselleştirilmiş öğrenme, beceri temelli istihdam ve mikro-yeterlilikler üzerine çalışmalarını yoğunlaştıran uluslararası konuğuna ev sahipliği yaptı.
Belirli konularda kısa sürede kazanılan ve dijital ortamda belgelendirilen yeni tür beceri olarak adlandırılan mikro-yeterlilikler, geleneksel eğitim yöntemlerinden farklı olarak uzun eğitim programları yerine kısa eğitimlerle kazanılır. Bu eğitimler, günlük hayatta ya da çalışma hayatında ihtiyaç duyulan özel yetkinliklerin hızlıca öğrenilmesine ve bunların dijital sertifika ya da dijital rozet olarak belgelenmesine imkan sağlar.
Birleşik Krallık’taki Huddersfield Üniversitesi’nden Prof. Dr. Rupert Ward, mikro-yeterlilik ile ilgili stratejik iş birliklerini ve ortak projeleri değerlendirmek üzere geldiği İEÜ’de görüşmeler gerçekleştirdi.
Rektör Prof. Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu, “Mikro-yeterliliklerin müfredata entegre edilmesi, dış paydaşlarla iletişimin geliştirilmesi ve dijital becerilerin işgücü ihtiyaçları ile uyumlu hale getirilmesi konularında üniversitemizin paydaşlarıyla buluşarak bilgi ve tecrübelerini aktaran Prof. Dr. Ward’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.
İzmir Ekonomi’den öğrenme odaklı eğitime yönelik adımlar
Evrensel Mikro-Yeterlilik Çerçevesi’nin (UMF) başyazarı olan Prof. Dr. Ward, üniversiteye ziyareti kapsamında Rektör Abacıoğlu’nun yanı sıra İEÜ Rektör Danışmanı Dr. Burçin Önder, Mikro-Yeterlilik Ofisi Direktörü ve Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Dr. Donald Staub ile Müdür Yardımcısı Özge Coşkun Aysal ile toplantıda bir araya geldi.
Prof. Dr. Ward, İEÜ’nün son yıllardaki hızlı gelişimine tanık olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. İEÜ’nün öğrenme odaklı ve beceri temelli eğitime geçiş sürecinde başarılı adımlar attığını vurgulayan Prof. Dr. Ward, bu alanlarda her türlü desteği vermeye hazır olduğunu da sözlerine ekledi.

“Gençlerimize yeni beceriler kazandırıyoruz”
İEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu, öğrencilere yeni beceriler kazandırmak ve uluslararası alanda fark yaratacakları bir eğitim imkanı sunmak hedefiyle çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.
Yeni projelerde Prof. Dr. Ward’ın tecrübelerinden yararlanacaklarını belirten Rektör Abacıoğlu, “Prof. Dr. Ward, Birleşik Krallık merkezli uluslararası sanat, kültür ve eğitim kuruluşu olan British Council’daki proje ortaklarımız arasında da yer alıyor. Prof. Dr. Ward, ziyareti süresince dekanlarımız, bölüm başkanlarımız, öğretim üyelerimiz, merkez müdürlerimiz ve birim sorumlularımız ile bir araya geldi. Bu iş birliği; üniversitemizin öğrenme ve gelişim yollarını sürekli olarak keşfetme kararlılığını, öğrencilerimizin ve mezunlarımızın küresel istihdam piyasasında öne çıkmalarını sağlama vizyonunu yansıtıyor” dedi.