Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD), iş dünyasında köklü bir dönüşüme neden olan yapay zekâ teknolojilerini İş Dünyası’nın Yapay Zekâ Dönüşümü’ başlıklı seminerle mercek altına alarak, yapay zekânın ekonomik hayattaki etkilerine ışık tuttu. Etkinlikte, Bahçeşehir Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Yücel Batu Salman konuşmacı olarak yer aldı. Salman, yapay zekânın karar alma süreçlerinden müşteri deneyimine, üretimden stratejik planlamaya kadar iş dünyasında nasıl bir dönüşüm yarattığını hem teorik hem de uygulamalı örneklerle ele aldı.
“Yapay zekâ rekabet avantajı haline geldi”
Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Özhelvacı, yapay zekânın iş dünyasında oluşturduğu paradigma değişimine dikkat çekerek, “Geçmişte şirketlerin karar alma süreçlerinde yöneticilerin sezgilerine ve deneyimlerine güvenilirdi. Bugün ise yapay zekâ destekli veri analitiği sayesinde, kararlar daha hızlı ve kesin şekilde alınabiliyor. Bu dönüşümde kritik olan sadece teknolojiyi kullanmak değil; onu doğru zamanda, doğru hızla benimsemek. Yapay zekâ konusunda hızlı hareket etmek artık bir tercih değil, kritik bir rekabet avantajı haline geldi. Geleceğin ekonomik ve siyasi liderleri, bugün teknolojiye yatırım yapanlar olacak. Bizi farklılaştıracak olan şey, teknoloji kullanımında etik ilkeleri, sosyal faydayı ve sürdürülebilirliği önceliklendirebilmemiz” diye konuştu.
“Derneğimizi liderlik okulu olarak konumlandırıyoruz”
EGİAD’ın vizyonuna da değinen Özhelvacı, “Derneğimizi bir liderlik okulu olarak konumlandırıyor, üyelerimizin kişisel ve profesyonel gelişimlerine en üst düzeyde katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bugün burada edineceğiniz bilgilerin, iş hayatınızda atacağınız adımlarda sizlere ışık tutacağına inanıyor ve sizlerden ‘EGİAD sayesinde yapay zekâ yatırımlarımı hızlandırdım ve rekabette öne geçtim’ sözlerini duymayı umut ediyoruz” ifadelerinde bulundu.