Çarşamba, Ağustos 20, 2025

AB’de temmuzda yıllık enflasyon %2,4

Avrupa Birliği İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından 2025 yılı temmuz ayı Euro Bölgesi yıllık enflasyon oranlarını açıklandı. Euro Bölgesi yıllık enflasyon oranı Temmuz 2025’te yüzde 2 olarak tespit edildi. Bu oran haziran ayına göre sabit kaldı. Bir yıl önce bu oran yüzde 2,6 idi. Avrupa Birliği yıllık enflasyon oranı Temmuz 2025’te yüzde 2,4 olarak gerçekleşti. Haziran ayındaki yüzde 2,3 seviyesindeyken bir yıl önce bu oran yüzde 2,8 idi.

En düşük yıllık oranlar yüzde 0,1 ile Kıbrıs, yüzde 0,9 ile Fransa ve yüzde 1,6 ile İrlanda’da kaydedildi. En yüksek yıllık oran ise yüzde 6,6 ile Romanya’da tespit edildi. Onu, yüzde 5,6 ile Estonya ve yüzde 4,6 Slovakya izledi. Haziran 2025 ile karşılaştırıldığında, yıllık enflasyon sekiz üye devlette düştü, altısında sabit kaldı ve on üçünde ise arttı.

Temmuz 2025’te, yıllık Euro Bölgesi enflasyon oranına en yüksek katkıyı 1,46 puanla hizmetler sağladı. Onu 0,63 puanla gıda, alkol ve tütün ve 0,18 puanla enerji dışı endüstriyel mallar izledi. Aynı dönemde enerji ise 0,23 puanla düşüş gösterdi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM