Cumartesi, Eylül 27, 2025

Çikolatanın büyülü dünyası, kapılarını İzmir’de açtı

Çikolata Atölyesi’nde katılımcıların farklı ürünleri bir araya getirmesiyle yapılan lezzetli çikolatalar, kakaonun dünyasının keşfedilmesini sağlıyor

Türkiye’nin kahve ve çikolata markalarından Kahve Dünyası, atölyesini İzmir’e taşıdı. Çikolataseverler, İzmir Kültür Sanat Fabrikası içerisinde bulunan Alsancak Tekel Fabrikası Mağazası’nda Kahve Dünyası Atölye ile usta eğitmenlerle buluştu. İstanbul’daki çikolata atölyesinin benzeri artık İzmir’de de çikolata tutkunlarını ağırlamaya başladı. Katılımcılar, usta şefler eşliğinde kendi çikolatalarını üreterek tatlı bir serüvene çıkacak. Yaklaşık 17 yıldır mesleğin içinde olan Şef Soner Özkan, katılımcılara çikolata yapımını renkli bir yolculuk şeklinde sunarken çikolata ve tatlı yapımına dair ipuçlarını paylaştı. 


En faydalı çikolata bitter

Çikolata ile ilgili bilgiler veren Atölye Özkan, en sağlıklı çikolatanın bitter olduğunu belirtirken ikinci sırada ise sütlü çikolatanın yer aldığını söyledi. Çikolata çeşitlerini tanıtan Özkan, “Benim size şef olarak tavsiyem bitter çikolatadır. En faydalı olan diyebiliriz. Bizim kullanacağımızda yüzde 45-50 oranında kakao içeriği var. Sütlü çikolatada da yüzde 35-40 oranında kakao bulunuyor. Son olarak da çikolata olmayan çikolata diyebileceğimiz beyaz çikolata ise içinde kakao barındırmıyor, sadece kakao yağı bulunuyor. Sağlık açısından zararı da yararı da yok” dedi. Çikolatanın yapılış aşamasında katılımcıların akışkan çikolata ve krema karışımını ısıtırken sıvının tek yöne doğru karıştırılmasını öneren Özkan, bunun sebebinin ise kremanın kesilmemesi olduğunu vurguladı.


Hem tattılar hem yaptılar

Katılımcılar, atölye konseptiyle beraber çikolatayı sadece tatmakla kalmadı, dokunarak ve şekillendirerek yeniden oluşturma deneyimini yaşadı. Yetişkin atölyesinde meyveli spesiyal çikolata, tablet çikolata ve sıcak çikolata yapıldı. Sütlü, bitter ve beyaz çikolata seçeneklerinden kendi istediklerini kullanan katılımcılar; daha sonra yaptıkları çikolataların tatlarına baktı ve yanlarında götürdü. 

Çikolatanın büyülü dünyasıyla tanışmaktan memnun olduklarını dile getiren katılımcılar, tadına baktıkları çikolataların çok lezzetli olduğunu söyledi. Yaptıkları sıcak çikolataları içen katılımcılar, daha sonra hep beraber fotoğraf çektirdi. Katılımcılara sertifikaları Özkan tarafından verildi.


Çocuk atölyeleri de olacak

Atölyede farklı yaş grupları için özel programlar yer alıyor. Hem çocuklar hem yetişkinler, çikolata yapma atölyesine katılabiliyor. Yetişkin atölyelerinde 12, çocuk atölyelerinde ise 30 kişilik kapasite sınırı bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM