Cumartesi, Kasım 23, 2024

Inditex ve IAF, tekstilde dönüşüm için anlaşma imzaladı

CEM ALTAN GARCIA MACEIRAS

Inditex ile dünyada 40’tan fazla ülkede 100 binden fazla üreticiyi temsil eden IAF – International Apparel Federation (Uluslararası Hazır Giyim Federasyonu) arasında, hazır giyim sektörünü dönüşüme yönlendirmek amacıyla bir çerçeve anlaşması imzalandı. Anlaşma çalışma koşullarını iyileştirmeyi, çevreyi korumayı, döngüselliğe doğru ilerlemeyi, tedarik zincirinde şeffaflığı ve izlenebilirliği teşvik etmeyi amaçlayan projelerin geliştirilmesini hedefliyor. İmzalanan anlaşma sonrası konuşan Inditex CEO’su Oscar Garcia Maceiras, IAF ile iş birliği yapmanın, hazır giyim ve tekstil sektörünün tamamına
ulaşan, önümüzdeki sosyal ve çevresel zorlukları ele alan bir değişimi yönlendirmenin anahtarı olduğunu söyledi.

Oscar Garcia Maceiras, imzalanan anlaşmanın bir bütün olarak sektörün standartlarının ve rekabet gücünün yükseltilmesine katkı sağlayacağını, en iyi uygulamaları geliştirmeye ve entegre etmeye, yeniliği teşvik etmeye ve verimli teknolojilere yatırım yapılmasına olanak sağlayacağını kaydetti.


“Gerçek değişime odaklanacağız”

IAF Başkanı Cem Altan ise hazır giyim sektöründe sürdürülebilir dönüşümü sağlamak adına IAF’ın tedarik zinciri boyunca güçleri birleştirme vizyonuna Inditex’in ortak olmasının kendilerini heyecanlandırdığını ifade etti. Bu sayede sahadaki gerçek değişime odaklanılacağını, ilgili tüm taraflara faydalı sağlayacağını ve mevcut küresel sanayi girişimleri için olumlu etkiler yapacağını bildiren Altan, “IAF ve Inditex, anlaşma kapsamındaki kilit unsurları belirlerken, bunların arasında üretici ülkelerde endüstriyel kalkınmanın ilerlemesi, sıfır karbon emisyonu adına atıkları hammaddelere dönüştüren bir sektörel dönüşüm sağlanması, yenilenebilir enerji kullanımının benimsenmesi ve ekosistemler üzerinde daha az etkide bulunan süreçlerin desteklenmesi yer alıyor.
Ayrıca çalışma koşullarının iyileştirilmesine güçlü bir vurgu yapılırken, iş sağlığı ve güvenliği ile sosyal koruma, çeşitlilik ve katılım gibi konularda işbirlikleri yapılmasını öngörüyor.
Aynı zamanda tekstil sektörünün çevreye etkilerinin ölçülmesi ve doğrulanması adına ortak bir çerçeve oluşturulması, dayanıklılığın teşvik edilmesi ve dijital etiketleme gibi şeffaflığı artırıcı uygulamaların benimsenmesi de anlaşma kapsamında yer alıyor. Bilgi sistemlerinin birlikte çalışabilirliğinin araştırılması ve küresel tedarik zincirlerinin dijitalleşmesi ile verimliliğinin artırılması da anlaşmanın hedefleri arasında bulunuyor” diye konuştu.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM