Cuma, Eylül 20, 2024

Medical Point, güçlü kadrosuyla yeni yüzyıla adım atıyor

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Medical Point Hastanesi, Cumhuriyet’in 100. yılına güçlü yeni kadrosu ile adım attığını ve Dr. Zafer Beken Organ Nakli Merkezinin açıldığını düzenlendiği törenle duyurdu. Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) , ‘domino ameliyatı’ ile bir karaciğer ile üç hastayı hayata bağlamayı başaran Prof. Dr. Şükrü Emre, tıbbi direktör unvanı ile hastanede görev almaya başladı. Prof. Dr. Şükrü Emre ile birlikte çeşitli branşlarda göreve başlayan 36 deneyimli hekim için İEÜ Medical Point Hastanesinde toplu imza töreni düzenlendi. Düzenlenen imza töreni ve merkez açılışında hitap eden Medical Point Hastaneler Grubu CEO’su Veysi Kubba, “İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanemiz olarak Türkiye Yeni Yüzyılı’na güçlenerek giriyoruz” dedi.


“Tüm kadromuzla hazırız”

Güçlü bir kadro ile yola devam ettiklerini belirten Kubba, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Beni Türk hekimlerine emanet ediniz’ sözü bize her daim ışık tutarken, hastanemizdeki tüm hekimlerimiz bize güç veriyor. Hissettiğimiz bu güç, dünyanın sağlık merkezi olacağımıza olan inancımızı perçinliyor. Dolayısıyla, göreve başlayan hekimlerimizin attığı imzaları sadece bir iş anlaşması olarak görmüyoruz. Atılan imzalar, Türkiye Yeni Yüzyılı’nda Medical Point Hastaneler Grubunun sağlık vizyonunu da ortaya koymaktadır. İşte bu nedenle bu organizasyonumuzu çok önemsiyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılında, güçlü bir kadro ile ‘Sağlığınız emin ellerde’ mesajı veriyoruz. Şifa arayan hastalarımız için tüm kadromuzla hazır olduğumuzu kamuoyuna duyurmak istiyoruz” diye konuştu.


“Dünya çapında hasta kabul eden merkez haline gelmesini amaçlıyoruz”

Dr. Zafer Beken Organ Nakli Merkezinin, hastaların yeni hayatlarına başladıkları ilk yer olacağını vurgulayan Kubba, “Organ nakli merkezimize adı verilen 30 yıllık dostum ve iş ortağım merhum Zafer Ağabey; hastalarına umut, meslektaşlarına ilham kaynağı, ailesine ve dostlarına ise eşsiz bir destek ve sığınaktı. Onun aramızdan ayrılışı, hepimiz için tarifsiz bir acı ve kayıp olsa da onun hayallerini ve ideallerini yaşatma sorumluluğuyla hareket ediyoruz. Bu yüzden, merkezimizin dünya çapında hasta kabul eden bir merkez haline gelmesi en büyük amaçlarımızdan biri. Tıbbi direktörümüz Prof. Dr. Şükrü Emre Hoca’mızın bu amacımıza liderlik etmesinden kıvanç duyuyoruz. Gerçekleştirdikleri 2 bini aşkın organ nakli deneyimleriyle Prof. Dr. Murat Zeytünlü ve iyi yetişmiş cerrahi hekimlerimiz, Şükrü Hocamız önderliğinde tecrübelerini merkezimize aktaracak” ifadelerini kullandı.


“Öncelikliğimiz hastaya en iyi hizmeti sunmak”

Toplantıda, Prof. Dr. Şükrü Emre de organ nakli merkezinde yapılacak çalışmalara ilişkin bilgi verdi. Prof. Dr. Şükrü Emre, “İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanemiz, sağlık sektöründe kaliteyi ve hizmeti zirveye taşımayı vizyon edinen bir sağlık kuruluşudur. Burada yeni oluşturduğumuz organ nakli merkezimizde değerli vatandaşlarımıza şifa sunacak olmanın gururunu yaşıyoruz. Burada bizim öncelikli amacımız, hastaya en iyi hizmeti sunmak olacaktır. Bu hizmeti bilgi, beceri ve hasta odaklı sağlık sistemi yaratarak sunacağız. Hastalar bizden daima onlar için en doğru tedavi seçeneğini duyacak ve bu konuda detaylı şekilde bilgilendirileceklerdir” dedi.


“Hastalara kalitede bir hizmet sunacağız”

Hasta bakımında kaliteyi belirleyen birçok element olduğunu kaydeden Prof. Dr. Şükrü Emre, şu sözlere yer verdi: “Bütün hekimler, hemşireler ve tüm hastane çalışanları, hastaları ailelerinin bir parçası ve hastaneyi de evleri olarak görmesi gerekiyor. Bu şartları oturttuğumuz zaman dünyadaki en iyi nakil merkezlerinden biri ve hastanemiz de en iyi hastanelerden biri olacaktır. Burada kendi dallarında çok iyi tanınan, gerek hasta bakımı gerek akademik anlamda başarılı olmuş, karaciğer ve böbrek nakli cerrahları, gastroenterologlar ve nefrologlardan oluşan bir ekibimiz mevcut. Bu grubun amacı gerek böbrek gerek karaciğer nakli bekleyen ve bunun yanında karaciğer safra yolları ve pankreas cerrahisi ihtiyacı duyan hastalara başka hiçbir yerde alamayacakları kalitede bir hizmet sunmaktır ve biz bu konuda çok iddialıyız. Tabii ki yüksek sayıda ameliyat yapmak önemli ve istenen bir şey. Fakat daha da önemlisi yüksek hasta memnuniyetiyle birlikte tamamen protokollere dayalı bir sistem içinde çalışıp sağkalım oranlarını artırırken, hastaların hayat kalitesini yükseltmektir” ifadelerine yer verdi.”

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM