Perşembe, Eylül 19, 2024

Desa Deri’nin 9 aylık net kârı 411.8 milyon TL

Desa Deri, 9 aylık finansal tablolarını açıklandı. Şirketin net kârı 2023 yılının ilk dokuz aylık döneminde 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 144’lük artışla 411,8 milyon TL’ye ulaştı. Şirketin net kâr marjı ise yüzde 29,6 olarak gerçekleşti. DESA Genel Müdürü Burak Çelet, “2023 yılının ilk 9 ayında şirketimizin etkileyici performansı ve sürdürülebilirlik başarısını tüm çalışma arkadaşlarımla birlikte büyük bir gurur ve kararlılıkla kutluyoruz” dedi


Şirketin net karı 2023 yılının ilk dokuz aylık döneminde 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 144’lük belirgin bir büyüme kaydederek 411,8 milyon TL’ye ulaştı. Yüzde 29,6’lık bir net kar marjını gösteren söz konusu net kar rakamı şirketin etkili iş stratejileri ve operasyonel mükemmeliyetine işaret ediyor. DESA Deri’nin 2023 yılının ilk dokuz aylık döneminde bilanço büyüklüğü 2022 yıl sonu verilerine göre yüzde 44,4 artışla 1,9 milyar TL’ye ulaştı. Şirketin sağlam finansal temellerle büyüdüğünü kanıtlayan DESA Deri’nin özsermayesi de aynı dönemde yüzde 71,1 artışla 982,4 milyon TL’ye ulaştı.

Hem ulusal hem de uluslararası pazarda başarılı bir büyüme kaydettiğini gösteriyor

DESA Deri, 2023 yılının ilk dokuz aylık döneminde net satışlarında etkileyici bir büyüme kaydetti. Şirket, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 57 artışla 1,4 milyar TL net satış elde etti. Bu satışların yüzde 63’ü yurtiçine, yüzde 37’si ise yurtdışına gerçekleştirildi. Yurtiçi satışlar aynı dönemde yüzde 46 oranında artarken, yurtdışı satışlarda yüzde 79 oranında büyüme sağlandı. 2023 yılının üçüncü çeyreğinde, 2022 yılının aynı dönemine göre net satışlardaki büyüme yüzde 25 oldu ve ihracatın net satışlar içindeki payı yüzde 37 seviyesine ulaştı. 2023 yılının üçüncü çeyreğinde ihracattaki büyüme yurtiçi büyümenin üzerinde yüzde 67 seviyesinde gerçekleşti.

666,4 Milyon TL net nakit pozisyonuna ulaşıldı

DESA Deri’nin net nakit pozisyonu 666.402.424 TL ile sağlam bir finansal zemine işaret ediyor. Şirketin mali yapıdaki güçlü duruşu, gelecekteki büyüme ve fırsatları desteklemeye hazır olduğunu gösteriyor. Şirketin finansal sonuçlarıyla ilgili görüşlerini belirten DESA Genel Müdürü Burak Çelet, “DESA olarak, finansal başarılarımızın ardındaki temel faktörlerden biri müşterilerimize olan bağlılığımızdır. Yatırımlarımızı ve çabalarımızı sürdürerek, daha fazla büyüme ve başarı elde etmeye kararlıyız. Şirketimiz bu etkileyici finansal sonuçları, müşteri odaklılık, kalite ve yenilikçilik gibi kurumsal değerlere bağlılığına borçlu. Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanındaki müşterilere en iyi ürün ve hizmetleri sunma taahhüdünü sürdürüyoruz. Finansal başarımız ve stratejik büyüme hedeflerimizle 2023 yılına umutla bakmaya devam ediyoruz. Sürdürülebilir büyümemiz ve müşterilerimize sağladığımız değer, gelecekteki projeksiyonlarımızı parlak bir şekilde aydınlatıyor” dedi.

Perakende yatırımlarımız devam edecek

Çelet, “Türkiye operasyonlarımız, deri üretiminden giyim ürünleri, çanta ve aksesuarlara kadar geniş bir yelpazede ürün üretimini ve dağıtımını kapsıyor. Perakende alanında da büyümeye devam ediyoruz. Toplamda 114 mağaza ile perakende operasyonlarımızı sürdürüyoruz. 2023 yılında mağaza zincirimize 5 yeni mağaza ekledik, yılsonuna kadar ise 4 mağaza açılışımız daha olacak. DESA olarak, gelişen bölgelerde ve yeni alanlarda perakende faaliyetlerimizi dinamik bir şekilde genişletiyoruz” diye devam etti.

DESA, uluslararası arenada adını duyurmaya devam ediyor

Türkiye ve dünyada lüks deri giyim, çanta ve aksesuarlar konusunda uzman ve deneyimli DESA, uluslararası moda sahnesinde önemli bir oyuncu olarak tanınıyor. 2023 yılının üçüncü çeyreğinde gösterdiği başarılı finansal performansıyla dikkat çeken DESA, büyüme stratejisi doğrultusunda İtalya ve Fransa gibi moda merkezlerindeki showroom’larını genişletiyor ve dünya genelinde markalaşma hedefine ulaşmak için çalışıyor. Yılın ilk 9 ayında yakaladığı başarı hakkında konuşan Çelet, “2023 yılının ilk 9 ayında şirketimizin etkileyici performansı ve sürdürülebilirlik başarısını tüm çalışma arkadaşlarımla birlikte büyük bir gurur ve kararlılıkla kutluyoruz. DESA, sürdürülebilirlik, büyüme stratejileri ve uluslararası genişleme ile kendini kanıtladı. 2023 yılı üçüncü çeyrek sonuçları, şirketimizin planladığı hedeflere doğru kararlı bir şekilde ilerlediğini gösteriyor. DESA olarak büyüme stratejimiz ve sürdürülebilirlik ilkeleri doğrultusunda geleceğe umutla bakmaya devam ediyoruz” diye ekledi. 

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM