Perşembe, Eylül 19, 2024

Şirketlerin çalışanlarına verdiği yemek çeki tutarı % 33 arttı

Mercer Marsh Benefits, ‘MMB Türkiye Yan Haklar Trendleri Araştırması sonuçlarına göre; 612 şirketin yüksek enflasyon ve değişen çalışma koşulları sebebiyle ücret ve yan hakların önemi gün geçtikçe artıyor


İstanbul, 08 Kasım 2023 – Mercer ve Marsh’ın sağlık ve yan haklarda bütünsel çözümler üreten markası Mercer Marsh Benefits (MMB), Türkiye’den yaklaşık 612 şirketin katılımıyla gerçekleştirdiği ‘MMB Türkiye Yan Haklar Trendleri Araştırması’nın sonuçlarını açıkladı. 

MMB Türkiye Yan Haklar Trendleri Araştırması’nın sonuçlarına göre; Nisan ayında gerçekleştirdiği araştırmayla kıyaslandığında esnek yan esnek yan haklar uygulaması sunan veya planlayan şirketlerin oranında yüzde 7 artış gözlemleniyor. Şirketlerin yüzde 42’si yemek çeki uygulaması sunuyor. Araştırmaya göre yemekhane hizmeti sunan şirketlerin sayısında artış gözlemleniyor. Yemek çeki günlük tutarında ise yüzde 33’lük bir artış karşımıza çıkıyor. 

Ulaşım ödeneği sunan şirketlerlerde artış 

Nisan ayındaki araştırmaya göre en büyük değişiklik gösteren uygulama ulaşım ödeneği olarak göze çarpıyor. Ulaşım ödeneği sunan şirketlerin sayısında yüzde 50’lik bir artış dikkat çekiyor. Araştırmanın sonuçlarına göre; sadece ulaşım ödeneği sunan şirketlerin oranı yüzde 29. Şirketlerin yüzde 28’i ise çalışanlarına hem servis hem de ulaşım ödeneği imkanı sunuyor. Şirketlerin yüzde 31’i ise sadece servis hizmeti veriyor. 

Ofisten çalışma sayısı arttı

MMB Türkiye Yan Haklar Trendleri Araştırması’na göre esnek çalışmada ‘Tamamen Ofisten’ çalışmaya geçen şirketlerin oranı Nisan ayına göre yüzde 11’lik bir artış gösteriyor. Tamamen ofisten çalışma modelini benimseyen şirketlerin oranı yüzde 38 iken Nisan ayında bu oran yüzde 27 idi. 

Sağlık sigortası sunan şirketlerin sayısı artıyor

Araştırmasının sonuçlarına göre; sağlık sigortası sunan şirket oranı Nisan ayında gerçekleştirilen araştırmayla kıyaslandığında yüzde 5 artış gösteriyor. Şirketlerin yüzde 40’ı hem özel sağlık sigortası hem de tamamlayıcı sağlık sigortası sunarken, yüzde 32’si sadece özel sağlık sigortası sunuyor. Özellikle yalnızca çalışana sunulan sigorta uygulamalarında artış görülüyor. 

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM