Cuma, Ekim 18, 2024

Makinede dijital dönüşüm işbirliği

MİB

Makina İmalatçıları Birliği (MİB) ile yazılım şirketi Uyumsoft arasında stratejik iş birliği gerçekleştirildi. İki kurum arasında yapılan iş birliğiyle, makine sektörünün teknolojik dönüşümü ve ekosisteminin de dijital dönüşüm sürecine katkı sağlanması hedefleniyor. İş birliğini değerlendiren MİB Genel Sekreteri Zülfikar Kılıç, “Dijitalleşmenin makine sektöründe ne kadar önemli bir yere geldiğini gün geçtikçe daha fazla görüyoruz” dedi.


“Üretimdeki verimlilik ve kalite artacak”

Artık sadece yerli makine üretiminin yeterli olmadığını, yazılım ve bilgisayar programlarının da yerlisini üretmek gerektiğini belirten Kılıç, “Ayrıca dijital çağın gerekliliği olan tüm verilerin bilgisayar ortamına aktarılması, verilere ulaşmayı kolaylaştıracak. Bu sayede ürünler ile ilgili daha detaylı bilgilere en kısa zamanda ulaşılarak, üretimdeki verimliliğin ve kalitenin de artması sağlanacak. Uyumsoft ile MİB arasındaki bu işbirliğinin kısa vadede tüm üyelerimiz için çok faydalı olacağını düşünüyorum. Ayrıca Uyumsoft tarafından verilecek eğitimlerle de gelişen teknolojiden tüm üyelerimizin anında haberdar olması ve yararlanması sağlanacak” diye konuştu.


“Firmaları birlikte dijitalleştireceğiz”

İş birliği ile MİB üyesi firmaların dijital dönüşümüne rehberlik edeceklerini kaydeden Uyumsoft Ankara Bölge Müdürü Serkan Balcı da protokol çerçevesinde üretim, maliyet, ihracat, cari, stok, satış ve pazarlama işlerinin daha verimli ve kolay yönetebileceği ve aynı zamanda yurt dışıyla entegre olunmasını sağlayacak ürün gruplarını özel fiyatlar ile sunacaklarını söyledi. Balcı, “Uyumsoft’un sahibi olduğu Uyum Akademi platformuyla; MİB ekosistemine dijital dönüşüm odağında webinar eğitimleri ve ‘Farkındalık Seminerleri’ ile süreci destekliyor olacağız. Sektördeki firmaların uçtan uca dijital dönüşüm süreçlerine rehberlik etmeyi sürdüreceğiz” ifadelerine yer verdi.


“Yazılım çözümleri üretiyoruz”

Sektörel iş birlikteliğini ve entegrasyonları önemsediklerinin altını çizen Uyumsoft İş Geliştirme Yöneticisi Zehra Atamer ise “Küçükten büyüğe her ölçekteki ve her sektördeki firmaya uçtan uca dijital dönüşüm hizmeti veriyoruz. Uyumsoft olarak; işletmelerin her alandaki ihtiyaçlarına yazılım çözümleri üretirken, mevzuatlardaki değişikliklere hızlı adaptasyon sağlıyoruz ve müşteri memnuniyeti odaklı 7-24 online destek sunuyoruz. MİB ile yaptığımız iş birliği ile sektörün dijital dönüşümüne rehberlik edeceğiz. İş birliğinin iki kuruma hayırlı olmasını dileriz” dedi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM