Cuma, Eylül 20, 2024

Egeli iş kadınlarından Cumhuriyet kazanımlarına vurgu

EGİKAD

Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) ‘Biz Bize Sohbetler’ toplantısının kasım ayağını gerçekleştirdi. İzmir’in iş kadınları olarak Cumhuriyet’in 100’üncü yılını büyük bir coşku ile kutlamaya devam ettiklerini söyleyen EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Şahika Aşkıner, Türkiye Cumhuriyeti’nin kazanımları çok iyi bildiklerini, bu nedenle Cumhuriyet’e sonuna kadar sahip çıkmaya kararlı olduklarını kaydetti.


Kaya: İşinizi severek yapınca başarı geliyor

Atatürk’ün kadınlara açtığı yolda onun ışığı ile yürümeye devam edeceklerinin altını çizen Aşkıner, “Bu toplantıda çok değerli isimleri ağırlıyoruz. Konuklarımızın hepsi Cumhuriyetimizin verdiği imkanları değerlendirerek okuyup, ülkelerine farklı alanlarda hizmet veren başarı sağlamış kişiler. Hepsinin başarılarını bugün bir kez daha bu toplantıda görme imkanı bulduk. İzmir’de 100 yıl sonra ilk defa tekrarlanan Kadın ve İktisat Kongresi, EGİKAD geçmiş dönem başkanı Emre Pınar Kılıç’ın önerisi ile BASİFED, TÜRKONFED ve İBB destekleri ile gerçekleşti. Ardından hazırlanan çok değerli 100. Yılında İzmir Kadınlar Kongresi Kitabı ise 100. Yılımızda örnek bir proje olarak yerini aldı. Bundan sonrasında da kadınların hayatın her alanında söz sahibi olması için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kadın Türk Diplomat olarak ülkesine hizmet etmesini Atatürk’ün kadınlara armağan ettiği kadın haklarına borçlu olduğunu dile getiren Kaya, “1989-1992 yılları arasında Cenevre Başkonsolosluğu Ataşe Muavin Konsolos olarak çalıştım. Avrupa’nın kalbinde çalışmak bana çok büyük tecrübeler kazandırdı. Ondan sonra atandığım Pakistan İslamabad Büyükelçiliği’ndeki görevim sırasında zorlu bir coğrafyada çalışmak ise çok farklı deneyimler edinmemi sağladı. Bakanlık bünyesinde de çok farklı görevlerde bulunduktan sonra beni en çok etkileyen görevlerimden biri Şili’de 2013-2018 yılları arasında Santiago Büyükelçiliği yaptığım dönem oldu. Dış İşleri görevleriniz sizi çok farklı insanlarla bir araya getirerek, dünyaya daha farklı bakmanızı sağlıyor. Ben görevlerim hepsini severek yaptım. İşinizi severek yapınca da başarı sonrasında geliyor” diye konuştu.

KAYNAKEGİKAD
İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM