Cuma, Eylül 20, 2024

Vakıf Katılım’a 20 milyon $ finansman

Vakıf Katılım, Uluslararası İslami Ticaret Finansman Kuruluşu’ndan (ITFC) Türkiye’deki özel sektörü desteklemek için 20 milyon dolar finansman sağladı. Tahsis edilen miktarın, Vakıf Katılım’ın özel sektör ve KOBİ müşterilerinin ticaret finansmanı ihtiyaçlarını karşılamalarına destek olmak için kullanılacağı açıklandı.


Akben: 2023’de aldığımız dış kaynak 350 milyon $’a yaklaştı

Yabancı sermaye finansmanının Türkiye’ye girişe devam ettiğini söyleyen Vakıf Katılım Genel Müdürü Mehmet Ali Akben, “Sendikasyon ve murabaha finansmanlarındaki son dönemdeki artış da bunun en önemli göstergesi. Gerçekleştirdiğimiz bu iş birliği ile 2023 yılında aldığımız 1 yıldan uzun vadeli yurt dışı kaynak 350 milyon dolara yaklaşmış bulunuyor. Önümüzdeki dönemde ülkemize kaynak girişi artarak devam edecek” dedi.


Sonbol: Finansman desteğimiz artarak sürecek

Ortaklığa dair konuşan ITFC CEO’su Eng. Hani Salem Sonbol ise “Bu anlaşmalar Türkiye’de ticaretin ve ekonomik faaliyetlerin güçlendirilmesine yönelik önemli bir adımı temsil ediyor. Vakıf Katılım ile iş birliğimizin bölgedeki özel sektör ve KOBİ’ler için sürdürülebilir kalkınma ve refahın teşvik edilmesinde önemli bir rol oynayacağından eminiz. Önümüzdeki yıl da iş birliğimiz kapsamında finansman desteğimiz artarak sürecek” diye ifade etti. 

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM