Perşembe, Eylül 19, 2024

Ekonomi gündemi: 18 Aralık 

Türkiye’de 18 Aralık Pazartesi günü ekonomi ve siyaset alanında yaşanacak önemli gelişmelerin konu başlıkları belli oldu

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak ile bir araya gelecek, Başbakan Viktor Orban’ı kabul edecek, iki ülke arasındaki anlaşmaların imza törenine katılacak, Orban ile ortak basın toplantısı düzenleyecek. 

2- TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, hayatını kaybeden Kuveyt Emiri Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah için taziye ziyaretinde bulunmak üzere Kuveyt’e gidecek, Kuveyt’in yeni Emiri Şeyh Meşal el-Ahmed el-Cabir es-Sabah ile bir araya gelecek. 

3- Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılında Tarım ve Ormancılık Tarihi Sempozyumu’na katılacak. 

4- TBMM Genel Kurulunda, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığının 2024 yılı bütçeleri görüşülecek. 

5- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, ekim ayına ilişkin konut fiyat endeksini açıklayacak. 

6- Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2024’te geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında ikinci toplantısını yapacak. 

7- YÖK Başkanı Erol Özvar, ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek Yükseköğretimde Üretken Yapay Zeka: Fırsatlar ve Tehditler Çalıştayı’na katılacak. 

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM