Cuma, Eylül 20, 2024

“Gayrimenkul, Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörü”

Konut sektörünün güçlü ve zayıf yönleriyle ele alınarak katılımcıların görüş ve önerileri ışığında değerlendirildiği ‘Konut Sektöründe Akademik Merkezi İdare Sivil Toplum Kuruluşları Buluşma Çalıştayı’ yapıldı. Emlak sektöründen mektepli, alaylı ve kamuda uzman isimlerin Türkiye’de ilk kez bir araya geldiği bir çalıştay yapılırken iki gün boyunca mesleki tecrübeler aktarıldı, emlak sektöründeki sorunlar masaya yatırıldı. Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam yaptığı konuşmada, “Gayrimenkul sektörünün Türkiye ortalaması üzerinde büyüdüğü ve ekonominin lokomotif sektörü konumuna geldiği, gelişen ve büyüyen Türkiye ekonomisinde durağan rant kapısı sektör değil üreten ve istihdam sağlayan, vergi veren dinamik sektör konumunda olduğu malumunuz” ifadelerini kullandı.

Akçam, “Çalıştayımız esnasında komisyonlarda dile getirilmiş olan teklif ve önerilerin bizim için değerli olduğunu ifade etmek istiyorum” diyen Akçam şunları söyleyerek sözlerini sonlandırdı: “Eylem planlarının takipçisi olacağız. Bu inanç ve kararlılıkla çalıştayımız da alınacak kararlar artık bizim yol haritamız olacak” dedi.


“Çalıştay iş birlikleri geliştirmek için büyük bir fırsat sunuyor”

Taşınmaz ve konut üzerine odaklanan çalıştayın günümüzdeki hızlı değişimlere ayak uydurabilmek ve geleceği şekillendirebilmek için kritik bir öneme sahip olduğuna dikkat çeken Hacı Bayram Beli Üniversitesi akademisyeni Prof. Dr. Ender Güler, “Bu çalıştay, bu değişimlere ayak uydurabilmek, bilgi ve deneyimleri paylaşmak ve ortak çözümler bulmak amacıyla bir araya gelmiş olan bir topluluğun gücünü yansıtıyor. Bu tür etkinlikler ile bir araya gelmemiz, birbirimizden öğrenmemiz ve birlikte daha büyük başarılar elde etmemiz için önemli bir zemin oluşturuyor. Sizlerin deneyimleri, araştırmaları ve görüşleri, bugün burada bir araya gelmiş olan her bir katılımcıya ilham kaynağı olacak ve sektörümüzün bileşenlerini daha ileriye taşımamıza yardımcı olacak” dedi.

Güler “Taşınmaz sektörüne dair; eğitim, sektörel örgütlenme, kamuda yetki ve kullanımı, pazarlanması ve çağa uyum için gerekli dijitalleşme alanında yenilikçi çözümleri keşfetmek, geleceğe dair vizyonumuzu geliştirmek ve iş birlikleri kurmak adına önemli bir platform olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle, her katılımcının bu konularla ilgili bilgi, deneyim ve görüşlerini paylaşarak bu etkinliği zenginleştirmesini arzu ediyoruz. Sonuç olarak, bu çalıştayın hem kişisel hem de mesleki gelişimimize önemli katkılarda bulunacağına inanıyoruz. Disiplinler arası bir yaklaşımla çeşitli konularda bilgi paylaşımını desteklemek, birbirimizden öğrenmek, bilgi ve deneyimlerimizi paylaşmak, yeni fikirler üretmek ve güç birliği içinde hareket etmek, sektörümüzü daha ileri taşımak adına önemli adımlar” diye konuştu.


“Çalıştaydaki fikirler yetkilerin belirlenmesine ışık tutacak”

Kırıkkale Üniversitesi Emlak Yönetimi Programı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Yunus Emre Gürsoy yaptığı konuşmada, “Sektörün akademik, sivil toplum ve kamu olmak üzere tüm paydaşlarının bir araya gelerek geliştireceği ortak aklın sektörde yaşanan dağınıklığın giderilmesine yardımcı olacağını düşünmekteyiz. Bu çalıştayda ortaya konulan fikirler ve çıkarılan sonuçlar akademik anlamda araştırmacılara, kamuda karar vericilerin ve sivil toplum kuruluşlarının yetki ve sorumluluklarının belirlenmesine ışık tutacak. Hiç kimse ya da hiçbir kurum tek başına sektörün bu dağınıklığını düzene koyacak güç ve kapasitede değil. Birbirinden farklı paydaşların bir araya gelmesi bu anlamda önem arz ediyor. Bu programda ortaya çıkacak sonuç raporunun sektörün geleceğine yönelik ciddi bir adım olarak anılacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM