Perşembe, Eylül 19, 2024

FED yılın ilk faiz kararını 31 Ocak’ta açıklayacak

ABD Merkez Bankası (FED) ocak ayı faiz kararı toplantı tarihi belli oldu. Buna göre; dolar, altın, borsa ve kripto para yatırımlarını doğrudan etkileyen FED faiz kararı, 31 Ocak 2024 tarihinde açıklanacak. FED, 2023 yılının son faiz kararında, politika faizini beklentiler doğrultusunda değiştirmeyerek yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit bırakmıştı. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 29 Ocak Pazartesi Gelir Dağılımı İstatistiklerini açıklayacak. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ise aynı gün içinde Merkez Bankası Bünyesindeki Bankalararası Para Piyasası İstatistiklerini duyuracak. İçişleri Bakanlığı Düzensiz Göç İstatistiklerini paylaşacak. 30 Ocak Salı günü TÜİK, Ekonomik Güven Endeksi ile Yoksulluk ve Yaşam Koşulları İstatistiklerini açıklayacak. TCMB aynı gün içinde Gösterge Niteliğindeki Merkez Bankası Kurları ve Merkez Bankası Bünyesindeki Bankalararası Para Piyasası İstatistiklerini paylaşacak. 

TÜİK 31 Ocak Çarşamba günü Dış Ticaret İstatistikleri, Hizmet Üretici Fiyat Endeksi ve Turizm İstatistiklerini açıklayacak. Aynı gün içinde TCMB Aylık Para ve Banka İstatistiklerini duyuracak. TCMB 1 Şubat Perşembe günü Haftalık Para ve Banka İstatistikleri ile Menkul Kıymet İstatistiklerini paylaşacak. 2 Şubat Cuma günü ise TCMB, Elektronik Fon Transfer (EFT) Sistemi ve Elektronik Menkul Kıymet Transfer (EMKT) Sistemi İşlemlerini açıklayacak.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM