Cuma, Eylül 20, 2024

Çiğli’de kimler adaylık için yarışıyor? 

31 Mart Yerel Seçimlerine aylar kala İzmir’de bulunan ilçeler  için adaylar da belli oldu. Çiğli’de belediye başkanlığı için 5 isim öne çıktı. AK Parti’den Murat Gökçekaya, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nden Uygar Yıldırım, İYİ Parti’den Özgür Doğan, Zafer Partisi’nden Selahattin Erniş, Deva Partisi’nden ise Yakup Ateş Çiğli Belediye Başkan adaylığına gösterildi.


AK Parti, Çiğli adayı Murat Gökçekaya kimdir?

Gökçekaya, İzmir İnönü Lisesi’nde ortaokulu 1980 yılında, lise bölümünü ise 1983 yılında tamamlamıştır. 1989 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan Gökçekaya, uzun yıllar Çorum ve Tire’de pratisyen hekimlik yapmıştır. 1993-2000 yılları arasında Plastik Cerrahi ihtisasını tamamlayan Gökçekaya, 2000 yılında İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uzman doktor unvanını almıştır.Ayrıca, 1997 yılında ABD, Cleveland Clinic’te bir yıl boyunca araştırmacı doktor olarak görev yapmıştır. 2001-2005 yılları arasında Karşıyaka Devlet Hastanesi’nde, 2005-2009 yılları arasında ise İzmir Çiğli Kent Hastanesi’nde Plastik Cerrahi uzmanı olarak görev yapan Gökçekaya, 2009 yılında serbest hekimlik yapmaya başlamıştır. Murat Gökçekaya, İzmir Çiğli’deki köklü geçmişi ve kuyumculuk sektöründeki deneyimiyle Çiğli Belediye Başkanlığı için Adalet ve Kalkınma Partisi’nden aday adayı olmuştur. Adaylığıyla birlikte Çiğli’nin sosyal ve ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmayı hedefleyen Gökçekaya, vatandaşlara daha yaşanabilir bir Çiğli vadetmektedir.


CHP, Çiğli adayı Uygar Yıldırım kimdir? 

Karşıyaka Şemikler Anadolu Lisesi’nden mezun olan Uygar Yıldırım, Ege Üniversitesi Devlet Türk Mûsıkîsi Konservatuvarı’nda da yükseköğrenim eğitimi aldı. Mimarlık ve mobilya sektörlerinde faaliyet gösteren bir iş insanıdır. Öte yandan İzmir Malatyalılar Dernek Başkanlığı görevini de üstleniyor.


İYİ Parti, Çiğli adayı Özgür Doğan kimdir? 

Doğan, 2021 yılından itibaren İYİ Parti Çiğli ilçe başlanlığını yürütmektedir. İYİ Parti Çiğli Belediye Başkan adayı Doğan, 17 Ocak 2024 tarihinde Meral Akşener tarafından belediye başkan adayı olarak açıklandı. Ayrıca İYİ Parti Çiğli adayı doğan bir dönem Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ile sosyal medya hesabı üzerinden tartışma yaşamıştır. 


Deva Partisi Çiğli adayı Yakup Ateş kimdir?

1980 yılında Istanbul’da doğdu. 2006-2011 yılları arasında “Uluslararası ilişkiler alanında, “Uluslarası ve Ulusal Güvenlik Stratejileri ve Liderlik” alanında iki yüksek lisans tamamladı. ABD Harvard Üniv.’de Uluslararası Sempozyum’da Deniz Hukuku alanında makalesi yayınladı ve sunum yaptı.Yurtiçinde ise birçok sempozyum, kongre ve panelde koordinatör ve katilimci olarak özellikle BOP ve Do¢u Akdeniz özelinde sunum ve makalesi yayınlandı. Halen istanbul Univ. Siyaset Bilimi ve Uluslararasi ilişkiler alanında doktora yapmaktadır. Gerek görevi ve gerekse farklı medeniyetleri incelemek maksadıyla 30’dan fazla ülkede yaşadı ve bulundu. Halen uluslararasi bir deri firmasında yönetici (CEO), uluslararasi bir IT şirketinde eğitim danışmanı olarak çalışmaktadır. Çok iyi derecede Ingilizce, temel seviyede Arapça ve Ispanyolca bilmektedir. Evli, bir kız ve bir erkek çocuk babasıdır.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM