Perşembe, Eylül 19, 2024

“Bayraklı için elimizden geleni yaptık”

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, 31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesi adaylık süreci ve siyasi gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Yaklaşık 5 yıldır Bayraklı’ya hizmet ettiklerini ve kimseyi ötekileştirmeden, bütün yurttaşlara hizmet etmeyi asli görev saydıklarını söyleyen Sandal, “Deprem, pandemi ve ekonomik krizle içinde bulunduğumuz borç yatağı düşünüldüğünde Bayraklı için elimizden geleni yaptık” dedi. 

Hiçbir vatandaşımız ayrıma maruz kalmadan Bayraklı Belediyesi’nde hizmetlerden yararlandı. Zor şartlarda başladık. Ben belediyeye geldiğimde makam aracımız satılmıştı. Tasarruf yapmak ve kamu kaynaklarını vatandaşa doğru aktarmak için çalıştık. Bu süre zarfında kent kimliğinin oluşmaması bizi üzdü. Yurttaşlarımızın kendini Karşıyakalı, Bornovalı gibi görmesi bizde hayal kırıklığı yarattı” diye ifade etti.


“Deprem sonrasında %20’lik imar artışı gerçekleştirdik”

Eski imar yönetmeliğine göre yapılmış konutların yeniden imar alması durumunda vatandaşların arazide yüzde 30-40 arası kayba uğradığını vurgulayan Sandal, “Yurttaşlarımıza bu haklarını teslim ettik. 30-40 metrekarelik inşaatlarını geri iade ettik. Yüzde 20’lik imar artışı gerçekleştirdik. Evini yıkan her yurttaşımıza minimum 60 metrekarelik inşaat hediye ettik. Verilebilecek kredinin miktarından faiz oranına kadar bütün taleplerimizi en yüksek seviyede dile getirdik. Sıfır faizden 2 yıl ödemesiz 18 yıl vadeli kredi verilmesini defalarca dile getirdik. Hasar durumuyla değil, risk durumuyla kredi verilmesini söyledik” diye konuştu. 

Vatandaşların TOKİ mağduriyetini de dile getirdiklerini ifade eden Sandal, “Depremzedenin hakkını yiyorlar. Elazığ’a giden yardım 560 milyon TL, Bayraklı’ya gelen yardım 3 milyon TL. Depremle ilgili vatandaşımızı yanlış bilgilendiren kamu yöneticilerinin hepsine gereken cevabı verdik. Vekillerimiz sustu biz konuştuk. Kimse bize görevini yapmadı diyemez. Bizim bir kamusal görevimiz var bir de siyasi kimliğimiz var. CHP’de kalmaya devam edeceğiz. Yok sayılan iradelerin karşısında bütün haksızlıklara gereken şekilde cevap vereceğiz” açıklamasında bulundu.


“Yapılan dönüşüm vatandaştan gerekli ilgiyi görmedi”

Göreve geldiklerinde Bayraklı’nın büyük altyapısal sorunlarının olduğunu belirten Sandal, “Bu sürecin, asfalt serim işlerinin büyük çoğunluğunu Tunç Soyer’in destekleriyle atlattık. Diğer mesele, kentsel dönüşüm meselesiydi. Pandemi ve depreme rağmen Manavkuyu’da yaklaşık 80 hektarlık bir alan, Onur ve Yamanlar’da 600 hektarlık bir alan vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu. Büyükşehir tarafından yapılan dönüşüm vatandaşlarımızdan gerekli ilgiyi görmedi. Deprem sürecinde Türkiye’ye örnek olabilecek bir çalışma yürüttük. Çadır sürecini 1 ayda atlattık. Bütün yurttaşlarımız sokaktaydı. Bizim de asıl meselemiz o gece sokağa inen vatandaşın derdini çözebilmekti. Bu süreci de çözümledik. Büyükşehir’in ayarladığı 400 konut ve vatandaşların desteğiyle sağlanan 600 daireye depremzedeleri yerleştirdik. Her bir aileye 3’lü beyaz eşya seti teslim edildi” diye açıkladı.  

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM