Cuma, Eylül 20, 2024

Yeni haftada ekonomi gündemi yoğun

Türkiye’de 19 Şubat ile başlayan hafta yoğun bir ekonomi gündemiyle geçecek. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 19 Şubat Pazartesi günü Hanehalkı Nihai Enerji Tüketim İstatistikleri ve İşgücü İstatistiklerini açıklayacak. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) aynı gün içinde Kısa Vadeli Dış Borç İstatistiklerini duyuracak. 

TÜİK, 20 Şubat Salı günü Motorlu Kara Taşıtları ve Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksini açıklayacak. TCMB aynı gün içinde Uluslararası Yatırım Pozisyonu ve Yurt Dışı Portföy Yatırım İstatistiklerini paylaşacak. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ise Menkul Kıymet Yatırım Fonlarına/Emeklilik Yatırım Fonlarına/Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Günlük İstatistiklerini paylaşacak. 

21 Şubat Çarşamba günü TÜİK, Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi ve Tüketici Güven Endeksini açıklayacak. TCMB ise Merkez Bankası Bünyesindeki Bankalararası Para Piyasası İstatistiklerini paylaşacak.

22 Şubat Perşembe günü TÜİK, İşgücü Girdi Endeksleri ve Evlenme ve Boşanma İstatistiklerini paylaşacak. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) aynı gün Bankacılık Sektörü Kredi Bilgilerini açıklayacak.

23 Şubat Cuma günü ise TÜİK, Yapı İzin İstatistikleri ve Hizmet, Perakende Ticaret ve İnşaat Güven Endekslerini paylaşacak. TCMB aynı gün İmalat Sanayi Kapasite Kullanım Oranını açıklayacak. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kurulan ve Kapanan Şirketleri açıklayacak.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM