Perşembe, Eylül 19, 2024

İzBB ile İZENERJİ işçileri arasında ikramiye krizi

İzmir Büyükşehir Belediyesi (İzBB) bünyesinde bulunan İZENERJİ şirketinde çalışan işçiler, geriye dönük ikramiye ödemelerinin yapılmaması nedeniyle Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK)’na bağlı Genel-İŞ İzmir 2 ve 9 Nolu Şube temsilcileri basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı Genel- İş 2 Nolu Şube Başkanı Ercan Gül, yaptı. Ocak ayı ikramiyelerinin zamanında ödenmediğinin altını çizen Gül, 15 Şubat 2024 tarihinde belediye bürokratları ile yapılan toplantıda İZENERJİ işçilerinin ikramiyelerinin yarısını hemen, diğer yarısını ay sonunda ödeneceği kararını kabul etmediklerini söyledi. 

Gül tarafından yapılan açıklamada, “Ocak ayı ikramiyeleri zamanında ödenmedi. Bununla birlikte dün belediye bürokratları ile yapılan görüşme neticesinde işçi ikramiyelerinin yarısını hemen, diğer yarısını ay sonunda ödeneceği tarafımıza bildirildi. Aldığımız maaşların günden güne eridiği, enflasyonun hız kesmeden arttığı bir dönemde, faturanın yine İZENERJİ çalışanlarına kesilmesini asla kabul etmiyoruz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e işçilerin emeklerinin bir an önce verilmesi için çağrıda bulunuyoruz. Yaşamını, emeği ve alın teri ile kazanan işçilerin hakları üzerinde vermiş olduğunuz sözleri yerine getirmenizi talep ediyoruz. Çünkü İZENERJİ işçilerinin toplu iş sözleşmesinde kazanmış olduğu maddeleri hak kaybına uğratılamaz ve mağdur edilemez ” dedi.

İZENERJİ bünyesinde çalışan işçilerin emeklerinin karşılığını almaya çalıştıklarını ve yapılan tutumu kabul etmediklerini söyleyen Gül, “Emeğimizin karşılığını alamadığımızda ve verilen sözler yerine getirilmediğinde daha önceden yapmış olduğumuz gibi hakkımızı  aramaktan kaçınmayacağız” ifadesinde bulundu.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM