Perşembe, Eylül 19, 2024

Sentetik filament iplikten dokunmuş mensucat ithalatında yeni tarife

Ticaret Bakanlığı tarafından İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğ 20 Şubat 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. Avrupa Birliği ve Uzak Doğu ülkelerinden 54.07 gümrük tarife pozisyonu altında sınıflandırılan gümrük tarife istatistik pozisyonları ve eşya tanımı belirtilen ‘sentetik filament iplikten dokunmuş mensucat’ (giyim için olanlar) ithalatına yönelik başlatılan önlemlerin etkisiz kılınmasına karşı yürütülen soruşturma sonuçlandı. 

Buna göre, Çin menşeli anılan eşya ithalatında yürürlükteki dampinge karşı önlemin etkisiz kılındığı sonucuna ulaşıldı. Soruşturmada, Çek Cumhuriyeti’nde yerleşik Toray Textiles Central Europe SRO ve İtalya’da yerleşik Fibre E Tessuti Speciali (FTS) SPA, Stamperia Di Martinengo SRL, Stamperia Di Cassina Rizzardi SPA, Fasac SPA firmalarının 54.07 GTP kapsamı eşya ithalatında yürürlükte bulunan dampinge karşı önlemi etkisiz kılmadıkları tespit edildi. 

Bu çerçevede, soruşturma neticesinde İtalya, İspanya ve Almanya menşeli , GTİP’leri ve eşya tanımı  eşya ithalatında yürürlükte bulunan ve soruşturma kapsamında ürüne yönelik koruma önlemleri belirlenen tarifelerle sürdürülecek

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM