Perşembe, Eylül 19, 2024

“Seramik sektörü cari açığı azaltmada stratejik önemde”

Creavit’in Zonguldak’taki Ar-Ge merkezinin açılışını yapan Bakan Kacır: Sektörümüz bugün dünyada söz sahibi konuma erişti


Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin global banyo markası Creavit’in Zonguldak’taki Ar-Ge merkezinin açılışını yaptı. Türkiye’nin üretim odaklı kalkınma yolculuğunda seramik sektörünün en önemli paydaşlardan olduğunu vurgulayan Kacır, “Sektörümüz yüzde 80’in üzerinde yerli girdi oranıyla cari açığımızı azaltmada stratejik öneme sahip. Sağladığımız siyasi istikrar, yatırım teşviklerimizle ve nitelikli insan kaynağımızla sektörümüz bugün dünyada söz sahibi konuma erişti” dedi.


“Ar-Ge merkezi seramik sektörüne yeni soluk katacak”

Seramik sektörünün uluslararası arenada rekabetçiliğini koruması için Ar-Ge yatırımları, kalite ve estetik odaklı üretimin hayati öneme sahip olduğunu belirten Kacır, “Bin metrekare alana kurulu bu Ar-Ge merkezi, seramik sektörümüzün katma değer odaklı üretim yolculuğuna yeni bir soluk katacak. Yeni nesil seramiklerin geliştirilmesi ve seramik atıkların geri dönüşümüne yönelik çalışmalarıyla Ar-Ge merkezimiz Creavit’in inovasyon ve sürdürülebilirlik odaklı büyümesine öncülük edecek” ifadelerini kullandı.

Planlı sanayi alanları ve yatırım teşvikleriyle Zonguldak’ı yeni yatırımlarla buluşturduklarını söyleyen Kacır, “Son 22 yılda 2,6 milyar TL yatırımla şehrimize 1 yeni organize sanayi bölgesi, 2 sanayi sitesi ve 3 endüstri bölgesi kazandırdık. Organize sanayi bölgelerimizde istihdamı 9 katına çıkararak 6 binden fazla ilave istihdam oluşturduk. Güçlü bir sanayi altyapısının olmazsa olmazı enerji arz güvenliğinin sağlanması” diye konuştu.


Doğalgaz projesi Zonguldak’ı üretim merkezine dönüştürecek

Karadeniz’de yürütülen sondaj ve keşif faaliyetleri sonucunda ise enerji bağımsızlığı yolunda Karadeniz gazını da devreye aldıklarını hatırlatan Kacır, “Dünyada keşfedilen gazın işlenip kullanıma sunulması genellikle altı yedi yıl gibi bir zaman alırken, bu süreci hızlandırarak üç yılın altına çekmeyi başardık. Yeni kuyularla birlikte tam kapasiteye ulaştığımızda ülkemizin yıllık doğalgaz ihtiyacının önemli bir kısmını Karadeniz’deki doğalgaz sahalarımızdan karşılamış olacağız. Projeyle enerjide dışa bağımlılığımızı azaltmanın yanında Zonguldak ve çevresini önemli bir lojistik ve üretim merkezine dönüştürüyoruz” açıklamasını yaptı.

Filyos Endüstri Bölgesi’nin tamamlanmasıyla ise Zonguldak’ın orta-yüksek ve yüksek teknoloji odaklı yatırımlara ev sahipliği yapacağını belirten Kacır, “Ülkemizin enerji üssü olmasının yanında katma değerli üretimin ve nitelikli istihdamın adresi olacak” dedi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM