Cuma, Eylül 20, 2024

Güzelyalı Boğası  

Göztepe, Manisa FK’dan sonra kendi evinde Keçiörengücü’nü de geçemedi ve üç kez direklere takıldığı maçta 0-0 beraberlikle yetindi. Göztepe bu maçta Ahmet’i aradı.  

Göz Göz galip gelse üçüncü ile puan farkını oldukça açacak ve iyice rahatlayacaktı. İkinci Kocaelispor, Gençlerbirliği’ne bir gün önce kaybetmişti ama Sakaryaspor geliyordu geriden ve nitekim Altay’ı geçerek ikinciliğe oturdu. Arada 9 puan fark var ama 3 puanlı ligde kalan 7 haftada herşey olabilir. Gerçi Göztepe’nin ikinci olarak Süper Lig’e çıkacağından eminim. Bunun için herşeye sahip. Ancak Keçiören maçındaki eksikleri milli aradan yararlanarak gidermesi şart.  

Peki bu eksikler nedir? 1)İkinci topların  alınması, 2)Üçüncü bölgedeki final pasları ve son vuruş kalitesi. 

Stoliov’un arada ağırlığı bu noktalara vermesi sorunu çözecektir. 

×××

Romulo Cardoso’dan özellikle söz etmek isterim. Demba Ba’dan sonra takıma gelen en iyi santrfor.  Jahoviç’i andırıyor.  Onun gibi iz bırakabilir Göz Göz’de.  Son maçta orta çizgide aldığı topu önüne katıp üç rakibi tereyağından kıl çeker gibi o kadar hızla ekarte ederek çektiği ve önce üst sonra da yan direğin içinden geri gelen şutun ardından ona “Güzelyalı Boğası” lakabını yakıştırdım. Çok güçlü, ayakta kalmayı başarıyor, süratli… Henüz 22 yaşındaki genç santrfor gelecek vaat ediyor. 

İki stoper Taha ve Ümit’in Ümit Milli Takım’a davet edilmesi de kıymetli. 20 ve 21 yaşındaki iki Göztepe’li oyuncuyu da kutluyorum.  Kalede güven veren Lis ve Helinton da son maçta çok başarılıydı.  Helinton tam bir sambacı. 

×××

TFF 1’de üçüncülük için 47 puanlı Sakaryaspor’u daha şanslı görüyorum. Ardından 45’er puanlı Çorum FK ve Kocaelispor, bu hafta evinde 2 puan bırakarak fırsat tepen 44 puanlı Bodrum FK, 43 puanlı ikinci devrenin başarılı takımı Boluspor ile sekizinci sıradaki 41 puanlı Bandırmaspor ve dokuzuncu 40 puanlı Gençlerbirliği geliyor.  Play-off için 7 takım kalan 7 haftada kıyasıya çekişecek.  Giresun’un matematik olarak düştüğü, Altay’ın ümidinin kalmadığı ligde 27 puanlı üç takım; Adanaspor, Tuzlaspor ve Şanlıurfaspor da düşme potasında ve düşecek üçüncü takım olmamak için varını yoğunu ortaya koyacak kalan haftalarda.  

×××

Umuyor ve diliyorum ki gelecek sezon İzmir Süper Lig’de temsil edilecek.  Göztepe bu sene 14 Haziran’ı bir başka kutlayacak.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

Muzaffer Ayhan Kara

Diğer Yazarlar