Cuma, Eylül 20, 2024

Ekonomi gündemi: 22 Mart 

Türkiye’de 22 Mart Cuma günü ekonomi alanında planlanan önemli gelişmelerin konu başlıkları belli oldu

1- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kahramanmaraş ve Kayseri gençlik buluşmalarına, Kayseri Belediyesince düzenlenen iftar programına iştirak edecek.

2- Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Valilik, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, AK Parti İl Başkanlığı ile Şanlıurfa Tarım ve Orman Müdürlüğüne ziyarette bulunacak, Tohum Dağıtım Töreni ile Sektör Paydaşları Toplantısı’na iştirak edecek, RTS Tohumculuk’u, mercimek tarlalarını ve Besi OSB’yi ziyaret edecek, iftar programına katılacak.

3- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Tonya’da halk buluşmasına katılacak, Vakfıkebir ve Ortahisar’da seçim irtibat bürolarının açılışını yapacak, spor camiasıyla iftarda bir araya gelecek, Gençlik Şöleni’ne iştirak edecek.

4- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, mart ayına ilişkin imalat sanayi kapasite kullanım oranı ile iktisadi yönelim istatistikleri ve reel kesim güven endeksini açıklayacak.

5- Türkiye İstatistik Kurumu, 2023 yılı Türkiye yaşlı profili araştırması sonuçlarını, ocak ayı dış ticaret endekslerini, mart ayı hizmet, perakende ticaret ve inşaat güven endekslerini duyuracak.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM