Cuma, Ekim 18, 2024

Söke, kurabiye üretim tesisini devreye aldı

Un sektörünün perakendedeki lider markalarından Söke Değirmencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin Samsun Tekkeköy’deki unlu mamuller tesisinde kurabiye üretimi başladı. İlk etapta 4 çeşitle başlayan üretim, ilerleyen zaman diliminde 7 çeşide çıkarılacak.

Söke, pazardaki liderliğini unlu mamuller sektörüne taşımak adına; 11 Ekim 2023 tarihinde Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP), Samsun/Tekkeköy’de 6 bin 995 metrekare toplam alan üzerine kurulu 4 bin 100 metrekare kapalı alana sahip üretim tesisinin kiralandığını ve 2024’ün ilk yarısında da üretime geçileceğini bildirmişti. Yeni tesis 23 Mayıs itibarıyla üretime başladı.

Söke kurabiye grubuyla un sektöründeki liderliklerini unlu mamuller sektörüne de taşımayı hedeflediklerini belirten Söke Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Eren Günhan Ulusoy, “Söke olarak hem ürün yelpazemizi genişletme çalışmalarında hem de mevcut olan ürünlerimizde Ar-Ge çalışmalarını çok önemsiyoruz. Tüketici sağlığı odaklı bir marka mottomuzla yaptığımız tüm çalışmalarımızda, yeni lezzetlerde kurabiyeler, farklı yelpazede geliştirilen glutensiz ürünler, rutubeti düşürülmüş un çalışmalarımız her geçen gün devam ediyor” dedi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM