Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Horoz Lojistik Kargo Hizmetleri ve Ticaret A.Ş., Yiğit Akü Malzemeleri Nakliyat Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş., Altınkılıç Gıda ve Süt Sanayi Ticaret A.Ş.’nin ilk halka arzına onay verdi.
Yiğit Akü için 29-30-31 Mayıs’ta talep toplanacak
Yiğit Akü Malzemeleri Nakliyat Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. halka arzında 29-30-31 Mayıs tarihlerinde talep toplanacak. Yiğit Akü’nün 250 milyon TL olan sermayesinin 300,5 milyon TL’ye bedelli artırımı sırasında oluşan 50,5 milyon TL pay ile mevcut ortaklardan Hamit Yiğit’in sahip olduğu 10,5 milyon TL, Mahmut Yiğit’in sahip olduğu 7 milyon TL ve Eyüp Yiğit’in sahip olduğu 7 milyon TL nominal değerli paylar olmak üzere toplam 75 milyon TL pay halka arz edilecek.
Halk Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’nin konsorsiyum liderliğinde gerçekleştirilecek halka arzda, 1 TL nominal değerli paylar 34,68 TL sabit fiyat üzerinden satışa çıkacak. Halka arzın büyüklüğü 2 milyar 601 milyon TL, açıklık oranı yüzde 24,96 olacak.
Horoz Lojistik halka arzı 3 gün boyunca devam edecek
Horoz Lojistik Kargo Hizmetleri ve Ticaret A.Ş. halka arzında 29-30-31 Mayıs tarihlerinde sabit fiyat ile talep toplanacak. Horoz Lojistik’in 72 milyon 488 bin 84 TL olan sermayesinin 90 milyon 488 bin 84 TL’ye bedelli artırımı sırasında oluşan 18 milyon TL pay ile mevcut ortağı Taner Horoz’a ait 2,5 milyon TL nominal değerli (B) grubu paylar olmak üzere toplam 20,5 milyon TL pay halka arza konu edilecek. Taner Horoz’a ait 4,1 milyon TL nominal değerli (B) grubu paylar toplanan kesin talebin satışa sunulan pay miktarından fazla olması halinde halka arz edilecek.
Ek satışla birlikte halka arz edilen miktar 24,6 milyon TL’ye ulaşacak. Halka arzın büyüklüğü ek satış dahil 1 milyar 353 milyon TL olacak. QNB Finansinvest konsorsiyum liderliğinde gerçekleşecek halka arzda, 1 TL nominal değerli paylar 55 TL sabit fiyat üzerinden satışa sunulacak. Yüzde 75 yurt içi bireysel, yüzde 25 yurt içi kurumsal yatırımcılara yapılacak satışlar sonucunda halka arz oranı ek satış tahil yüzde 27,19 olacak. Şirket halka arz gelirinin yüzde 10-15’lik kısmını elektrikli araç satın alımı, yüzde 10-15’lik kısmını güneş enerjisi santrali, yüzde 20-25’lik kısmını e-ticarete yönelik faaliyetlerin geliştirilmesi, yüzde 5-10’luk kısmını depoculuk ve lojistik hizmetlerinin geliştirilmesi ve yüzde 40-45’lik kısmını işletme sermayesi finansmanında kullanacak.
Altınkılıç Gıda’nın halka arz büyüklüğü 778,7 milyon TL
Türkiye’de endüstriyel olarak kefirin ilk üreticisi Altınkılıç Gıda ve Süt Sanayi Ticaret A.Ş. halka arz ediliyor. Deniz Yatırım liderliğinde 29-30 Mayıs tarihlerinde Borsa’dan talep toplama ve satış yöntemi ile gerçekleştirilecek halka arzda pay başına birim fiyat 22,98 TL olarak belirlendi. Gerçekleşecek arza ‘ALKLC’ koduyla katılım sağlanabilecek. Halka arzda Altınkılıç Gıda ve Süt Sanayi A.Ş.’nin çıkarılmış sermayesinin 78 milyon 115 bin TL’den 112 milyon TL’ye artırılması planlanıyor. 33 milyon 885 bin TL nominal değerli paylar, sermaye artırımı yoluyla halka arz edilecek. Borsa’dan talep toplama ve satış yöntemi ile gerçekleştirilecek halka arzda eşit dağıtım yöntemi uygulanacak ve halka arz büyüklüğü 778,7 milyon TL olacak. Halka açıklık oranının ise yüzde 30,25 olarak gerçekleşeceği öngörülüyor.
Sürdürülebilir büyüme hedefi
Altınkılıç Gıda Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kemal Altınkılıç, yarım asra yakın tecrübesiyle kaliteli üretim ve sağlıklı ürün vizyonundan ödün vermeden büyüyen Altınkılıç’ın Türkiye’nin ilk endüstriyel kefir üreticisi ve ülkemizin önde gelen peynir markalarından biri olduğunu söyledi. Altınkılıç’ın halka arzının, şirketin en önemli dönüm noktalarından biri olacağını ifade eden Altınkılıç, “Şirketimizin finansman ve rekabet gücüne güç katacak olan bu halka arz, aynı zamanda kapasitemizi ve teknolojimizi ileriye taşıyacak, sürdürülebilir büyüme hedeflerimiz doğrultusunda planladığımız yatırımlarımız için de kaynak oluşturacak. Yolumuza daha kurumsal bir yapıyla ve daha kararlı adımlarla devam etmemizin önünü açacak” dedi.
Yıllık kapasitesi 65 bin tonun üzerinde
Altınkılıç markasının Çanakkale Ezine ve Balıkesir Gömeç’te iki üretim tesisine sahip olduğunu söyleyen Altınkılıç, “24 bin 593 metrekare arsa üzerine kurulu 8 bin 604 metrekare kapalı alana sahip olan Ezine tesisimizde sade, meyveli ve laktozsuz kefirler, kefirli yoğurt, olgunlaştırılmış inek peyniri, Ezine (koyun) peyniri, tulum peyniri, otlu peynir, taze beyaz peynir (feta tipi fresh peynir) üretimi gerçekleştiriyoruz. Ezine fabrikamızda tüm ürünler için tek vardiyada günlük 96 ton süt işleme kapasitemiz mevcut” dedi. Gömeç tesisinin ise 5 bin 367 metrekare alan üzerinde 2 bin 40 metrekare kapalı alana sahip olduğu bilgisini veren Altınkılıç, “Eski kaşar peyniri, beyaz peynir, tulum peyniri, otlu peynir, Ezine peyniri ve taze kaşar üretimi yapılan Gömeç tesisimizin günlük 92,2 ton süt işleme kapasitesi bulunuyor. İki tesisimizin toplam yıllık süt işleme kapasitesi ise 65 bin tonun üzerinde” diye konuştu.