Cumartesi, Eylül 21, 2024

JCI Dünya Konferansı’nda 4 Türk genci

Junior Chamber International tarafından 1983 yılında beri organize edilen ve ülkelerinde dereceye giren gençlerin dünya finaline gitmeye hak kazandığı TOYP – Dünya’nın On Başarılı Genci Onurlandırma Programı’nda 4 Türk genci, 200 genç arasından son 30’a kalarak önemli bir başarıya imza attı.

Gerçekleştirdikleri muazzam çalışmalarla ülkemizi gururlandıran gençlerimiz: Kişisel Başarı Kategorisi’nde Zülal Tannur, Tıbbi Yenilik ve Buluşlar Kategorisi’nde Aydın Sinan Apaydın, İnsanlığa ve Gönüllü Kuruluşlara Hizmet Kategorisi’nde Zeliş Kurt, Fen ve Teknik Gelişme Kategorisi’nde Şükrü Furkan Öztürk.


Gençlerin çalışmalarının görünür kılınması hedefleniyor

TOYP Programı; Ten Outstanding Young People Program, kısa adıyla TOYP, 1938 yılında Junior Chamber International tarafından resmi olarak kabul edildi ve 1952 yılından itibaren dünyanın çeşitli JCI organizasyonlarında hayata geçirilmeye başladı. 1983 yılından itibaren JCI organizasyonlarında eş zamanlı olarak düzenlenmeye başlayan TOYP Programı, 18-40 yaş arası gençlerin olağanüstü çalışmalarını toplum nezdinde görünür kılmayı hedefliyor. 1987 yılında JCI üyeliğine kabul edilen Türkiye, o yıllardan bu yana JCI Türkiye adı altında faaliyetlerini sürdürüyor.

30 yılda 22 dünya çapında onurlandırılmış genç çıkaran TOYP Türkiye Onurlandırma Programı yeni finalistleriyle ülkemizin bayrağını Tayvan’da gerçekleştirilecek olan JCI Dünya Konferansı’nda dalgalandırmaya devam edecek.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM