Cumartesi, Eylül 21, 2024

Yeni haftada ekonominin gündemi; enflasyon

Türkiye’de 5-9 Ağustos haftasında pek çok veri ve istatistik açıklanacak. Haftanın önemli gündem maddelerinden biri memur ve emekli maaşları başta olmak üzere pek çok kalemi doğrudan etkileyen enflasyon rakamları olacak. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temmuz ayı enflasyon rakamlarını bugün saat 10.00’da açıklayacak. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yılın üçüncü enflasyon raporuna ilişkin bilgilendirme toplantısı ise 8 Ağustos’ta Ankara’da gerçekleşecek. TCMB’den yapılan açıklamaya göre, TCMB Başkanı Fatih Karahan Enflasyon Raporu’nun tanıtımı amacıyla 8 Ağustos Perşembe günü saat 10.30’da TCMB İdare Merkezi’nde bilgilendirme toplantısı düzenleyecek.


TÜİK, Dış Ticaret Endekslerini yayımlayacak

TÜİK 6 Ağustos Salı günü Merkezi Yönetim Bütçesinden AR-GE Faaliyetleri İçin Ayrılan Ödenek ve Harcamalarını açıklayacak. Aynı gün içinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ise Sanayi ve Kapasite Raporlarını yayımlayacak. TCMB de Reel Efektif Döviz Kurunu paylaşacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı, 7 Ağustos Çarşamba günü Hazine Nakit Gerçekleşmelerini yayımlayacak. TÜİK 8 Ağustos Perşembe günü Finansal Yatırım Araçlarının Reel Getiri Oranlarını açıklayacak. Aynı gün içinde TCMB, Menkul Kıymet İstatistikleri ve Haftalık Para ve Banka İstatistiklerini paylaşacak. 9 Ağustos Cuma günü TÜİK, Sanayi Üretim Endeksi ve Dış Ticaret Endekslerini yayımlayacak. Aynı gün içinde Hazine ve Maliye Bakanlığı ise Vergi Kimlik Numarası ve Mükellef Sayıları İstatistiklerini açıklayacak.


Avrupa’nın ekonomi takviminde neler var?

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) da haftalık veri takvimini yayımladı. Eurostat, 5 Ağustos günü 2024 yılının haziran ayına ilişkin sanayi üretici fiyatlarını paylaşacak. Aynı gün içinde 2022 yılına ilişkin dünya mal ticareti verileri yayımlanacak. 6 Ağustos günü 2024 yılının haziran ayına ait perakende ticareti açıklanacak. Aynı gün içinde 2024 yılının haziran ayına ilişkin sanayi ithalat fiyatları ve yine aynı döneme ait sanayi üretici fiyatları yayımlanacak. Eurostat, 7 Ağustos günü 2024 yılının mayıs ayına ait hizmet üretimi, hizmet devri ve toplam pazar üretim endeksini paylaşacak.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM