Pazartesi, Eylül 23, 2024

Karabağlar’da Avrupa Hareketlilik Haftası kutlandı

Karabağlar Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında yayaların daha güvenli erişim imkanlarını sağlamayı hedeflediği ‘Otomobilsiz Kent Günü’ temalı etkinlik düzenledi. Yeşilyurt Sevgi Yolu’nda yaşam ve kitap atölyeleri, yüz boyama, sokak oyunları, müzik dinletisi ve masa tenisi etkinlikleriyle meslek odaları ve sivil toplum kuruluş derneklerinin açtığı stantlarda, konuyla ilgili farkındalık yaratılması sağlandı.’ Otomobilsiz Kent Günü’ etkinliğine, Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, belediye bürokratları, meclis üyeleri, muhtarlar, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin aralarında olduğu çok sayıda vatandaş katıldı. Yeşilyurt Sevgi Yolu’nda araç geçişine izin verilmeyerek düzenlenen etkinlikte Başkan Helil Kınay, çocuklarla birlikte yürüyerek alana geldi. Başkan Kınay tüm stantları dolaşarak, vatandaşlar ve esnafla da sohbet etti.


İnsan ve yaşam odaklı bir kent istiyoruz

Etkinlikte konuşan Başkan Kınay, günümüzde yayaların, betonlaşmış binalar ve yürünemeyecek hale gelen alanlara sıkıştığını, kamusal alanların bir bir elden çıktığını hatırlattı. Zamanında yapılan yanlış ve eksiklerin bedelini çok ağır şekilde ödediğimize dikkat çeken Başkan Kınay, “Karabağlar Belediyesi olarak bu dönemde insan odaklı, yaşam odaklı, hep beraber yaşayacağımız bir kent istiyoruz. Göreve geldiğimiz andan itibaren bu anlayışla hareket ettik, bundan sonra da aynı anlayışla devam edeceğiz” diye konuştu.


Yaşayan ve yaşatan Karabağlar

Bu tür etkinlikleri bir gün yapmanın doğru olmadığının altını çizen Kınay “O yüzden sizlerden istediğimiz çalışma arkadaşlarımızla beraber, Karabağlar’ın 58 mahallesinde kaldırım işgali olmayan, sağlıklı bir kent yapılaşmasını ortaya koyabilmek. Ekonomik ve toplumsal süreçlerde karşılaştığımız sorunları el birliği ile çözebildiğimiz, yaşayan ve yaşatan bir Karabağlar yapabilmek! Biz size güveniyoruz, sizlerin de bizlere güvenmenizi istiyoruz. Eksikler ve yanlışlar, ne varsa tamamlamak için buradayız. Bugün otomobilsiz bir günde hereket ederek, kenti yaşayarak, bir arada sohbet ederek bugünleri büyüteceğimiz yeni bir sürecin adımlarını atmak istiyoruz” dedi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM