Pazartesi, Eylül 23, 2024

İtfaiye haftası başladı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İtfaiye Teşkilatı’nın kuruluşun 310, teşkilatın belediyelere devredilişinin 101’inci yıl dönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene katıldı. Törende konuşan Başkan Cemil Tugay, itfaiye personelinin büyük bir özveri ile çalıştığını belirterek, “Sizlerden gelen ‘sesimiz olun’ çağrısını duyuyorum. Taleplerinizin farkındayım. Size söz veriyorum. İtfaiyeciliğin bir meslek sınıfı olması için ben de elimden geleni yapacağım. Meclis’te bu konunun tekrar dile gelmesi için çaba göstereceğim. İtfaiye teşkilatımızın hepimizin yardımına koştuğu olaylara belediye başkanı olmadığım zaman da çokça şahit oldum. Ama şimdi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve itfaiye teşkilatının da yöneticisi olarak özellikle yaz aylarında yaşadığımız pek çok olayda ve yangında sizlerin nasıl cefakarca gece gündüz çalıştığınızı bir kez daha gözlemledim” dedi.


Tugay: İzmir İtfaiyesi, İzmir’in gururu olan kurumlardan birisi

Yangın riskini azaltmada kontrol ve önleme işaret eden Başkan Tugay, konuşmasını şöyle tamamladı: “Yangın çıktıktan sonra en hızlı şekilde söndürmek ve aynı zamanda sizlerin can güvenliğini sağlamak için gereğini yapmak zorundayız. Bu bilinçle çalışıyoruz. İzmir İtfaiyesi, İzmir’in gururu olan kurumlardan birisi. Bundan sonra da gururu olmaya devam edecek. Ben de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak her yerde sizlere duyduğum gururu ifade etmek istiyorum. Gösterdiğiniz emek, çaba, fedakarlıklar, 7 gün 24 saat sürekli göreve hazır olduğunuz, bu kutsal görevi yerine getirdiğiniz için her birinizi yürekten kutluyorum. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Korkmaz: İzmir’in can ve mal güvenliği bizim sorumluluğumuzda

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkan Vekili Yaşar Korkmaz da İzmir İtfaiyesi olarak gelişen teknolojiyi takip ettiklerini, ulusal ve uluslararası yenilikleri teşkilata kazandırdıklarını vurguladı. Acil durum ve afetlere daha hazır hale gelmenin önemine değinen Yaşar Korkmaz, “Bütün afetlerde var gücüyle en ön cephede çalışan itfaiyemiz, sadece İzmir halkı için değil, tüm Türkiye için gerekli bir kurumdur. 4,5 milyon nüfuslu şehrimizin can ve mal güvenliği bizim sorumluluğumuzda. Bu bilincin gerektirdiği ciddiyetle hareket ediyoruz” dedi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM