Cumartesi, Ekim 19, 2024

Mücevher sektörü dijitalleşiyor

Mücevher İhracatçıları Birliği, dijitalleşmenin sektördeki önemini vurgulamak amacıyla “Mücevherde İnovasyon” konulu bir etkinlik düzenledi. TİM Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte, mücevher sektöründe dijital dönüşüm, ERP ve CRM yazılımlarının sektördeki rolü, ticari istihbarata erişim ve dijital markalaşma gibi konular uzmanlar tarafından ele alındı. Etkinlikte konuşan Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Yakın, dijitalleşmenin pandemi sonrası dönemde daha da önem kazandığını belirtti. Yakın, “Pandemi döneminde uluslararası ticarette yaşanan aksamalar, dijitalleşme sayesinde hızlı bir şekilde toparlandı. Dijital platformların sunduğu fırsatlar, ihracatın yeniden hız kazanmasını sağladı ve Mücevher İhracatçıları Birliği olarak dijitalleşmeye yaptığımız yatırımların ne kadar kritik olduğunu gördük” dedi.


Dijitalleşme ile hızlı toparlanma

Hayata geçirilen e-ticaret portalı ve J-Box platformlarının, mücevher sektörünün ihracat süreçlerini dijital ortama taşıyarak daha geniş bir müşteri kitlesine ulaşma imkanı sunduğunu vurgulayan Yakın, birliğin geliştirdiği CRM altyapısının, en uygun alıcıları tespit etmeye yönelik analiz sistemleri ile alım heyetlerinin etkinliğini artırdığını belirtti. Yakın, İstanbul Fuarı’na katılımın artması yönünde yapılan çalışmaların da büyük başarı sağladığını söyledi. Üyeler arasındaki iletişim hızını ve verimliliği artıran WhatsApp üye gruplarının bilgi paylaşımı ve karar alma süreçlerini hızlandırdığına da dikkat çekti. Etkinlikte, Saba Dijital CEO’su Murat Bayrak, ML Yazılım Satış ve Pazarlama Müdürü Mustafa Akyıldız, Rodia Kurucu CEO’su Ömer Kaya gibi sektör temsilcileri dijitalleşme konusundaki tecrübelerini paylaştı.


Yeni web sitesi ile tüm hizmetler tek tıkla

Mücevher İhracatçıları Birliği, dijitalleşme hamlelerinin son adımı olarak, yakın zamanda devreye girecek olan yeni web sitesiyle tüm hizmetleri üyelerine tek tıkla sunmayı planlıyor. Bu web sitesi sayesinde sektöre dair güncel bilgilere, hizmetlere ve gelişmelere daha kolay erişim sağlanacak.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM