Pazartesi, Haziran 30, 2025

TOBB ve ESBAŞ’tan güçlü iş birliği

Kadınların iş gücüne katılımını artırmak ve toplumsal cinsiyet eşitliğini teşvik etmek amacıyla TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu ile ESBAŞ, ‘Eşitlik Yıldızları Projesi’ için iş birliği protokolü imzaladı. ESBAŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler, TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu İcra Kurulu Başkanı Deniz Celep ve İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli tarafından imzalanan ‘Eşitlik Yıldızları Projesi İş Birliği Protokolü’ kapsamında, işletmelerde fırsat eşitliği algısının güçlendirilmesi ve firmaların kadın iş gücünü kazanmaya yönelik tedbirler almasının teşvik edilmesine yönelik çalışmaların gerçekleştirileceği ifade edildi.


Güler: Kadın istihdamı arttıkça refah düzeyimiz artıyor

Ege İhracatçı Birlikleri’nde düzenlenen imza töreninde konuşan ESBAŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler, dünyada ve ülkemizde kadın istihdamının istenilen seviyede olmadığını belirterek, “Oysa biliyoruz ki, kadınların iş gücüne katılımı arttıkça toplumların refah düzeyi artıyor. Kurumların verimliliği ve sürdürülebilir büyüme potansiyeli de artıyor. İş dünyasında kadınların varlığı yalnızca bir eşitlik meselesi değil, aynı zamanda stratejik bir gereklilik. İşletmelerde fırsat eşitliği algısının güçlendirilmesi, kadın istihdamının artırılması ve özellikle istihdam dışı kalmış kadınlara yeni fırsat alanları sunulmasına katkıda bulunulması hedefleri yalnızca İzmir için değil, Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınması için de son derece kıymetli” dedi. 


Kestelli: Kadın girişimci potansiyelinin geliştirilmesi şart

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli de kadın girişimci potansiyelinin geliştirilmesi ve daha donanımlı hale getirilmesinin şart olduğunu belirterek, “Kadın girişimciler, ekonomik büyümenin, toplumsal kalkınmanın ve sürdürülebilir gelişmenin vazgeçilmez aktörlerinden. Özellikle kadın girişimcilerimizin ihracat kapasitesini artırmaları ülke ekonomisinin dışa açıklığını, rekabet gücünü ve katma değerli üretim kapasitesini artıracak, aynı zamanda toplumsal cinsiyet eşitliğine de hizmet edecek” diye konuştu. 


Celep: Daha görünür olacağız

TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Deniz Celep ise, başta cinsiyet eşitliği, insana yakışır iş ve ekonomik büyümenin gerçekleşmesi adına kadını iş yaşamında daha görünür kılmak için kurul olarak var gücümüzle çalışıyoruz. Bir kadın iş insanı girişimci olarak, kendini gerçekleştirmeye gayret edenlerin iş birliği ile daha güçlü kadınlar olarak hayatın her alanında var olmaya devam edeceğiz” dedi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM