Cumartesi, Temmuz 27, 2024

TFF 1’de Haftanın Panoraması

TFF 1’de haftanın panoramasına ligin dibinden başlayalım.

Yılmaz Hoca, Y. Malatya’yı ligde tutar. 37 dakika 10 kişi oynayarak 2 güzel golle lider Eyüpspor’u devirmek olağanüstüydü. Önceki hafta da Adana deplasmanından beraberlikle dönen Y. Malatyaspor için iyimserim.

Gençlerbirliği ara transferde çok iyi takviyeler yaptı. Nitekim çıkışta olduğunu gösteriyor. Altınordu Gökhan Ünal’ın teknik patronluğunda, yeni transferlerin de katkısıyla iyiye gidiyor, oyununu geliştiriyor. Kırmızı lacivertlilerin ilerleyen haftalarda düşme hattının üzerine çıkması sürpriz olmayacak.

Puan cetveline değil de genel olarak vaziyete baktığımda 23. hafta itibarıyla düşme adaylarım Denizlispor, Altay, Erzurumspor ve Tuzlaspor.


Göztepe’nin şanslı haftasıydı; zorlu Bandırmaspor’dan 3 puan aldığı haftada klasman rakiplerine Altınordu, Altay ve Gençlerbirliği çelme taktı. Bu tabloda play-off şansı arttı. 3 puanlı ligde herşey olabilir. İlk ikiyi bile düşünmek mümkün bir iki takviye daha yapılırsa. Kaptan Yasin takımını iyi sırtlıyor. Geçen hafta deplasmanda 3 puanı getiren golü kaydeden Yasin, bu hafta da takımının ilk 2 golüne imza attı.

Kaleci Ekrem’in kart cezalısı olduğu haftada Arda kendini gösterdi ve kaleci kazağını kaptı. İki haftalık güzel performansı Göztepe için şans. Arda’yı önceki sezonlara göre daha olgunlaşmış ve sorumluluk alabilecek bir yapıda gördüm. Yeni transferlerden Ngale ve Hikmet’in katkısı ne olacak, henüz soru işareti. Teknik heyet için söyleyeceğim şu: Ya bu deveyi güdecekler, ya bu diyardan gidecekler. Takımın deneyimli oyuncuları, Yasin, İsmail ve Atınç ile sıkı bir diyalog içinde olmaları, onlara kulak vermeleri şart.


Eyüpspor generallerden kurulu ordu gibi. Savaşı kazanmak için general kadar subayın, assubayın ve eratın da olacak. İki hafta üst üste aldığı yenilgi inanılır gibi değil. Önce kendi evinde birincilik yarışında olduğu Samsunspor’a farklı kaybetti. Ardından da deplasmanda düşme hattındaki Y. Malatyaspor’a.

Samsunspor ipi birinci olarak göğüsler kanısındayım. Hüseyin Hoca faktörü var. Lideri hem de deplasmanda farklı bir sonuçla devirip büyük sükse yaptılar.


Yeniden Göztepe’ye dönelim… Geçen hafta başkan Ankersen’in yaptığı açıklamadan anlıyoruz ki kulüp yönetimi üst lige çıkmak arzusunda ama takımın gelişmesiyle bunu sağlamak perspektifinde. Bu şu anlama da geliyor: Pahalı ve gözde oyuncu alınmayacak ara transferde. Belki bir iki oyuncu daha katılabilir takıma.

Göztepe için şu notu da düşeyim: Yasin, İsmail ve Atınç’ın ilk 11’de beraber olduğu bir Göztepe rakip kim olursa olsun galibiyete hep yakın olan taraf olacak. Yüksek sorumluluk sahibi üç kaptanın performansına yakın birkaç oyuncunun daha ortaya çıkması Göztepe’nin Süper Lig hedefi için şart.

Göztepe’nin iç saha seyircisiz oynama cezası da sona erdi. Tribün “12. Adam” bilinciyle hareket ederse bu da Göztepe için bir itki olacak. Sarı kırmızılılar taraftarı önünde klasman rakibi Boluspor karşısına çıkacak uzun bir aradan sonra. Bu hafta Gençlerbirliği deplasmanından puan veya puanlarla dönüp haftaya da Boluspor’a evinde şans tanımayacak Göz Göz’ü kimse tutamaz artık.

Muzaffer Ayhan Kara

Diğer Yazarlar