Pazar, Eylül 8, 2024

Barbie bebek satışlarında rekor

Barbie

Oyuncak sektörünün tartışmasız en ikonik karakterlerinden biri olan Barbie, 2023 yılında 53 bin adet satılarak rekor kırdı

Tüm dünyada gişe rekorları kıran Barbiei oyuncak sektöründe de satış artışını beraberinde getirdi. Oyuncan sektöründe en çok talep gören oyuncaklardan olan Barbie, kendine özgü tarzı, zengin aksesuarları ve etkileyici koleksiyonlarıyla çocukların yanında yetişkinlerinde kalbini kazanmaya devam ediyor. Temmuz ayının sonlarına doğru vizyona giren Barbie filmi oyuncak satışlarınıda arttırdı. Trendyol’un verilerine göre, Barbie oyuncakları ve Barbie temalı ürünlerde önceki aylara göre toplam üç kat satış artışı gerçekleşti. 


İki günde tükendi

Trendyol’da yer alan özel koleksiyon Barbie oyuncakları iki günde tükendi. En çok satan Barbie ürünleri Barbie Chelsea’nin Karavanı, Barbie Balerin Bebekler ve Barbie Deniz Kızı oldu.  2023 yılında yaklaşık 53 bin adet satış gerçekleştirerek rekor kırdı. Barbie’nin Rüya Evi  17 bin adet satış rakamıyla Barbie sevenlerin yıldızı olarak dikkatleri üzerine çekti. 

Pembe çılgınlığı yaşandı

Oyuncak satışlarındaki artışın yanında giyim sektöründe de önemli bir artışa sebebiyet verdi. Trendyol verilerine göre, bu ay en çok tercih edilen renkler arasında pembe ilk sırada yer aldı. Moda kategorisinde pembe ürünler içerisinde en çok elbise, çanta ve bluz olarak tercih edildi. Bu ürünler ile birlikte pembe modasını yakalamak isteyenler ise tercihini Barbie tasarımlı telefon kılıfları, pembe terlikler ve pembe ve ışıltılı makyaj ürünlerinden yana kullandı.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM